Infoavond en proeflessen drukbezocht!

Maandag 20 november was de regionale voorlichtingsavond op MY college. Leerlingen van groep 7 en 8 konden zich opgeven voor enkele proeflessen. De avond werd drukbezocht door zowel leerlingen als ouders/verzorgers.

De aula zat vol met geïnteresseerde ouders/verzorgers die zich op informele wijze lieten voorlichten over het gepersonaliseerd leren op MY college. Marije IJsseldijk is expert wat betreft Kunskapsskolan onderwijs en zij nam de zaal mee naar de eigen schooltijd alsof het een talkshow was.

Was je een brave leerling of was je tegendraads? En hoe ben je er uiteindelijk gekomen, ben je geworden wat je wilde worden? Door die persoonlijke vragen werden mensen aan het denken gezet. Iedereen verschilt dus waarom proberen we dan in het onderwijs iedereen op hetzelfde moment, op dezelfde wijze, door de zelfde stof te persen? Eenheidsworst haal je bij de Hema, niet op MY college! Gepersonaliseerd onderwijs biedt veel mogelijkheden en doet recht aan de diversiteit van leerlingen en leertempo en leerstrategiëen. Luke Visser, teamleider onderbouw, legde uit waarom het telefoonverbod op MY college een verademing is. Begrip van ja-knikkende ouders was zijn deel. 

Tegelijkertijd konden de leerlingen mee met docenten voor een proefles Nederlands, wiskunde, biologie of geschiedenis. Want ook al werk je op MY college veel met je handen, niemand ontkomt aan een gedegen theoretische basis. Met kleine lesjes van een half uur kregen de leerlingen een goede indruk hoe het er straks aan toegaat. 

Rond half negen kwam iedereen weer bij elkaar in de aula. Hopelijk iedereen een stuk wijzer maar vooral nog enthousiaster over MY college.

terug naar het nieuwsoverzicht