MY time & MY place

MY college is méér dan alleen goed onderwijs. Na lestijd is er voor de leerlingen een aantrekkelijk naschools programma met een dynamisch aanbod van allerlei activiteiten dat leerlingen en de omgeving van de leerlingen (w.o. de ouders) aanspreekt om actief deel te nemen aan het programma en/of de school te bezoeken. Op onderdelen nemen leerlingen ook zelf verantwoordelijkheid voor (de organisatie van) activiteiten.

MY college is hiervoor in principe open van 08.00 - 17.00 uur (vrijdag tot 15.00 uur).

Het doel van het naschools programma sluit aan bij de talentontwikkeling die de school voorstaat: de ontwikkeling van de leerling op sociaal, sportief en cognitief gebied te stimuleren en te vormen.

In het naschools programma van MY time en MY place bieden wij het volgende aan:

MY place: Chill out

Op MY college is er voor de leerlingen een eigen ruimte na 15.15 uur beschikbaar: MY place. Deze ruimte is voorzien van loungebanken, leerlingen kunnen er gamen (ook op groot scherm), airhockeyen, tafeltennissen, darten, poolbiljarten, tafelvoetballen , lezen en chillen: bijkomen van de dag of wachten op een medeleerling of andere activiteit.

MY time

Fitness (MY work out): Op donderdag kunnen leerlingen onder begeleiding van een sportdocent gebruik maken van de fitnessruimte.

Huiswerkbegeleiding en mediatheek: Een aantal keren per week is er mogelijkheid voor extra begeleiding bij het maken en/of leren van het huiswerk. Er zijn vaak meerdere docenten die kunnen helpen, er zijn computers om aan werkstukken te werken en er is een bescheiden bibliotheek. Dit is een stilteruimte zodat anderen niet gestoord worden.

Workshops: Het afgelopen jaar is er een wisselend en zeer divers aanbod geweest van workshops waarvoor leerlingen zich vrijwillig (maar niet vrijblijvend) van te voren konden opgeven. Een aantal workshops van het afgelopen jaar: kickboksen, wereldkeuken, gitaar, robotica, fotografie, goochelen, streetdance, creatief schrijven, American football, zang en klein slagwerk, yoga, visagie, kerstkransen maken(met ouder).