2020-2021

08 jul 2021 Iedereen geslaagd!

YES!!! We zijn vreselijk trots om te melden dat we dit jaar, voor het tweede jaar achtereen, wederom bij basis-, kader- en theoretische leerweg het absolute slagingspercentage behaald hebben van 100%!!

Extra bijzonder natuurlijk omdat dit jaar de eerste eindexamenkandidaten die met MY learning, het gepersonaliseerde leren volgens het Zweedse Kunskapsskolan onderwijs, hun diploma hebben behaald. Voor ons het bewijs dat we op de goede weg zitten en dat we hiermee recht doen aan de individuele talenten en capaciteiten van onze leerlingen.

Gisteren en vandaag zijn de diploma-uitreikingen. Maar liefst 7 maal: 1 sessie per klas. 

We kijken nu al met trots en weemoed terug op deze eerste en speciale lichting, in een bijzonder en bewogen schooljaar.

Iedereen nogmaals van harte gefeliciteerd. Keihard verdiend!

02 jul 2021 Je hoeft je niet te vervelen straks

Over enkele weken is het zomervakantie. Verveel je je soms? Hoeft niet hoor!  Bekijk onderstaande activiteiten vanuit de gemeente Nissewaard. 

 

02 jul 2021 Mavo 100% geslaagd!

Vandaag hebben we de uitslag van het 2e tijdvak ontvangen. Met name voor de mavo was dit nog even spannend, omdat daar nog leerlingen waren die hun examens nog moesten afronden. Inmiddels kan gemeld worden dat alle leerlingen geïnformeerd zijn.

Basis: 1 leerling nog niet geslaagd, moet nog een herexamen maken.

Kader: 1 leerling nog niet geslaagd, moet nog herexamens maken.

Mavo: 100% geslaagd!!

Komende week hebben de laatste 2 leerlingen nog hun herexamen. De uitslag verwachten we rond 12 juli, omdat dit bb/kb flex examens zijn. Wij wensen deze leerlingen heel veel succes. 

Alles bij elkaar een resultaat waar we heel trots op mogen zijn!

21 mei 2021 Eindexamenkandidaten kunnen gebruik maken van GGD-sneltesten

Eindexamenkandidaten met corona gerelateerde klachten kunnen zich, vanaf vandaag, met voorrang laten testen op corona. Dit kan, gedurende de hele examenperiode, op de twee XL-locaties op Ahoy en Rotterdam The Hague Airport en in Schiedam. Op al deze drie locaties werken we met sneltesten.

Op deze manier komen eindexamenleerlingen met klachten er snel achter of ze corona hebben. Binnen een aantal uur ontvangen ze namelijk de uitslag. Bij een negatieve testuitslag kunnen zij nog diezelfde dag naar school om eindexamen te doen. Eindexamenleerlingen kunnen in deze snelteststraten ook terecht op de vijfde dag van hun quarantaineperiode. Als deze test negatief is, mogen ze uit quarantaine en kunnen ze deelnemen aan hun eindexamens.

De snelteststraten zijn geopend van 08:30 tot 16:00 uur. Leerlingen kunnen bellen voor een testafspraak met 010-443 8031 (keuze 1).

23 apr 2021 Internetstoring hersteld

We zijn weer bereikbaar! De internetstoring op MY college is verholpen. 

16 apr 2021 Laatste examennieuws nu beschikbaar

Vandaag krijgen de ouders van de eindexamenkandidaten een mail met alle belangrijke informatie over de centrale examens. Na de meivakantie begint de finale! Ook op de site (voor leerlingen/ouders) vind je de informatie terug. 

Alvast iedereen veel succes met de laatste voorbereidingen. 

02 mrt 2021 Winnaars MYstery bag prijsvraag

02 mrt 2021 Ook onderbouw gedeeltelijk weer naar school

Er is de afgelopen dagen hard gewerkt aan een rooster dat de leerlingen van de onderbouw in de gelegenheid stelt om – coronaproof - weer lessen te volgen op school. We zijn als team erg blij dat dit weer kan. Deze week vinden alle lessen nog volledig online plaats. De start van dit nieuwe rooster is om organisatorische redenen a.s. maandag 8 maart.

Ouders ontvangen binnenkort via de mail het rooster voor hun zoon/dochter en de coaches zullen deze week hun coachleerlingen ook bijpraten over het nieuwe rooster, welke ingang door welke groep gebruikt moet worden, en de wijze waarop de lessen worden gevolgd op school.

Voor de leerlingen van leerjaar 1 en 2 wordt er gekozen voor een combinatie van fysieke lessen op school en online lessen thuis; verschillend voor leerjaar 1 en 2. Leerjaar 1 krijgt de fysieke lessen op de dinsdagen en de donderdagen in verschillende dagdelen (ochtenden of middagen) en leerjaar 2 op de maandagen en de woensdagen (ook ochtenden of middagen). De overige dagen (behalve vrijdag) worden de lessen online verzorgd.

Verder vinden we het belangrijk om onze leerlingen ook een aanbod te doen op sportief en creatief vlak, zodat ze in deze periode een activiteit hebben. 

Dit gaan we vormgeven op de vrijdagen. Vanwege het regelen van een buitenlocatie kost dit ook wat meer tijd, wellicht lukt dit al op de vrijdag 12 maart.

Zoals genoemd: houd uw mailbox in de gaten voor de meest actuele informatie.

 

 

19 feb 2021 Studiedag 1 maart

Op maandag 1 maart is er een studiedag gepland. Hierdoor zijn alle leerlingen nog vrij van (online) lessen. De school is dan nog gesloten.

14 feb 2021 MY college morgen open

Morgen, maandag 15 februari zal MY college gewoon open zijn. Dit geldt voor alle scholen van de onderwijsgroep Galilei.  De geplande lessen, online maar ook de lessen die op school gegeven worden, gaan gewoon door. We raden iedereen aan wat vroeger van huis te gaan en goed rekening te houden met de gladde weersomstandigheden. 

08 feb 2021 Dinsdag weer open!

MY college is vanaf morgen weer open! Zoals verwacht verbeteren de weersomstandigheden en daarmee de vervoersmogelijkheden in de loop van de dag. Dit betekent dat de school vanaf dinsdag 9 februari weer open is voor onze fysieke lessen aan de examenkandidaten en voor leerlingen met wie afspraken zijn gemaakt door coaches en/of docenten. 

Vanzelfsprekend gaan ook de online lessen door volgens rooster. 

07 feb 2021 MY college maandag gesloten

Morgen, maandag 8 februari, zal MY college gesloten zijn in verband met de weersomstandigheden en de mogelijke (openbaar) vervoersproblemen voor leerlingen en docenten. De geplande online lessen voor leerjaar 1, 2 en 3 gaan wel door.

Dit geldt in principe alleen voor morgen. Zonder tegenbericht kunnen de examenleerlingen en de leerlingen met wie afspraken zijn gemaakt vanaf dinsdag weer naar school komen.
We bekijken de situatie van dag tot dag. Een en ander is ook met de andere scholen voor voortgezet onderwijs op Voorne-Putten afgestemd: ook daar zijn morgen geen lessen op school.

Controleer regelmatig uw e-mail voor verdere informatie. 

28 jan 2021 Donderdag Live op Facebook

Donderdag 28 januari is er via ons Facebookkanaal  een 2e "live"sessie over MY college. De sessie starten om 19.30 uur en zal ongeveer een uur duren. Wellicht heeft u al ons virtueel open huis bezocht maar zit u nog met enkele vragen.

De teamleider van de onderbouw Marjolein Scholten gaat in op ons onderwijsconcept van MY learning en vertelt wat MY college zo uniek maakt. Leerjaarcoördinator Luke Visser gaat dieper in op de Portal, het online leer- en begeleidingsprogramma van Kunsskapskolan/KED. Ook vragen over onze leerlingbegeleiding, dyslexie en dyscalculiebeleid worden live beantwoord. 

Belangstellenden kunnen via een livechat hun vragen stellen waarop tijdens de sessie zal worden ingegaan. Kijk ook op ons Facebookkanaal (zie onderaan deze pagina) en geef alvast aan of we ook op u kunnen rekenen!

22 jan 2021 Virtueel Open Huis

Zit je op de basisschool in groep 7 of 8? Dan was je waarschijnlijk van plan in januari een paar middelbare scholen te bezoeken met de open dagen. Misschien stond MY college wel in jouw rijtje van “must see”!

Helaas, het coronavirus heeft ons allemaal aan huis gebonden en open dagen met honderden bezoekers zijn jammer genoeg niet mogelijk.

Wij hebben de oplossing gevonden! MY college nodigt jou en je ouders van harte uit om nu een virtueel bezoek te brengen aan ons gebouw. Je kunt “rondlopen” door onze school of via een menu van het ene naar het andere lokaal “springen”. Daar vind je filmpjes en informatie over onze school. Handig toch!

Voor het beste resultaat bekijk je de tour op een PC.

Klik op deze link om de tour te starten: https://mycollege.virtualtour.nu/

Met de button op de homepage kun je je aanmelden zodat we contact met je kunnen opnemen voor als er straks weer wel open dagen of proeflessen mogen. Doen dus!

19 jan 2021 Virtueel Open Huis vrijdag van start

Zit je op de basisschool in groep 7 of 8? Dan was je waarschijnlijk van plan in januari een paar middelbare scholen te bezoeken met de open dagen. Misschien stond MY college wel in jouw rijtje van “must see”!

Helaas, het coronavirus heeft ons allemaal aan huis gebonden en open dagen met honderden bezoekers zijn jammer genoeg niet mogelijk.

Wij hebben de oplossing gevonden! MY college nodigt jou en je ouders van harte uit om vanaf 22 januari een virtueel bezoek te brengen aan ons gebouw. Je kunt “rondlopen” door onze school of via een menu van het ene naar het andere lokaal “springen”. Daar vind je filmpjes en informatie over onze school. Handig toch!

Op deze website bij de button rechtsboven kun je je aanmelden voor de virtuele tour. Dat is handig want dan kunnen we contact met je opnemen voor als er straks weer wel open dagen of proeflessen mogen. Doen dus!

14 Dec 2020 Strenge coronamaatregelen verwacht

Via de verschillende mediakanalen wordt gemeld dat het kabinet vanavond in de persconferentie strenge maatregelen zal gaan verkondigen.

Mogelijk heeft dit ook gevolgen voor het onderwijs op onze school, zowel deze week als nog als direct na de kerstvakantie.

Vanavond na de persconferentie zal er overleg plaatsvinden tussen de directies van de onderwijsgroep Galilei en morgen ontvangt u meer informatie via de mail over de komende periode.

10 Dec 2020 Geef je op voor de herkansingen

Vandaag hebben alle leerlingen van leerjaar 3 en 4 een mail gekregen over de herkansingen. Ze zijn verschoven naar 19 januari 2021 zodat je je extra goed kan voorbereiden. Wel is het belangrijk dat je je voor komende dinsdag 15 december 12.30 uur hebt opgegeven. Gelijk doen dus!

03 Dec 2020 Herkansingen bovenbouw uitgesteld

Vandaag is besloten de herkansingen voor de bovenbouw die gepland stonden op 16 december uit te stellen naar dinsdag 19 januari. Ook de tweede ronde van de COL-gesprekken zullen pas begin februari plaatsvinden. Door coronamaatregelen is het noodzakelijk geworden de jaarpalnning bij te stellen. Nadere informatie ontvangt u via de mail. 

01 Dec 2020 Alle vuurwerk in en om MY college verboden

06 Oct 2020 Themadagen voor alle leerjaren

Volgende week is er themaweek op MY college. Dit betekent dat alle leerjaren een themadag hebben waarbij een aantal thema's centraal staat. Dit zal per leerjaar verschillen waarbij we gekeken hebben welk thema interessant is voor een bepaalde leeftijdsgroep. Het programma van de diverse onderdelen ziet er als volgt uit:

Dance4Life / school4life:
Op onze school komt in het najaar van 2020 het Nederlandse scholenprogramma van Dance4Life langs: Schools4Life. Dance4Life is een Nederlands goed doel dat al sinds 2004 samen met jongeren werkt aan een wereld waarin alle jongeren in staat zijn om gezonde seksuele keuzes te maken, grenzen aan te geven en nee - of juist ja! - te zeggen tegen seks. Een wereld waar jongeren gezonde relaties kunnen ontwikkelen. Tijdens de gastles houden twee trainers aan de hand van stellingen en filmpjes een gesprek waarbij leerlingen met elkaar onderzoeken waar hun grenzen en wensen liggen ten aanzien van seksualiteit. Voor onze school is dit een welkome toevoeging op seksuele vorming binnen ons huidige curriculum.

Edulin-q:
Tijdens de gastles staat kennisoverdracht op het gebied van lichamelijke en mentale ontwikkelingen in de puberteit centraal. Daarnaast zullen er vaardigheden worden aangeleerd op het gebied van een gezonde persoonlijke verzorging. Beeldvorming stimuleren rond seksuele diversiteit, wensen & grenzen en veilige seks komt ook aan bod.

HALT
In de voorlichting zoeken we met de leerlingen uit wanneer je op internet te ver gaat. Dit doet HALT door een aantal waargebeurde verhalen te onderzoeken. Ze bespreken met de leerlingen wat er is gebeurd, of het strafbaar is, wie het slachtoffer is en welke straf de dader krijgt. Op die manier leren de leerlingen dat niet alles even onschuldig is en wat de gevolgen zijn als je te ver gaat. Ook bespreken we met de leerlingen hoe ze kunnen voorkomen dat ze in zo’n situatie terecht komen en wat ze kunnen doen als dat toch gebeurt.

Bureau PUUR:
Bureau PUUR laat leerlingen kennis maken met de psychische stoornis ‘eetstoornissen’ voor wat betreft het ontstaan, hoe het is om het te hebben en wat er nodig is om te herstellen. Dit doen ze door hun eigen verhaal te vertellen. Ze vragen leerlingen vervolgens naar hun ervaringen met stress situaties, zoals scheiding, overlijden en ziekte van een dierbare, etc. Daarbij is telkens de boodschap ‘durf hulp te vragen voor jezelf of je vriend/vriendin’. Het valt PUUR iedere keer weer op hoe graag leerlingen in onze lessen hun ervaringen delen, zelfs als ze dat nog niet eerder hebben gedaan. Het is niet altijd gepast een probleem klassikaal te delen; daar bieden ze ook graag ruimte voor. In de pauze, via het evaluatieformulier of op een nader af te spreken wijze.

Leerlingen kunnen hun ervaringen tijdens onze les indirect of direct aangeven. Wij zetten ons in om zoveel mogelijk signalen hiervan op te pikken en te melden. Hoe eerder een leerling geholpen kan worden, hoe groter de kans dat het negatieve denkpatroon veranderd kan worden in een positief denkpatroon.

Voorlichting Paul Spruit: Criminaliteit
Mijn naam is Paul Spruit en heb meerdere jaren in de gevangenissen en TBS doorgebracht. Ik zie het nu als een missie om mijn ervaringen/verhaal te vertellen aan de jeugd en ze misschien net dat kleine zetje te geven en hun voor een dergelijke toekomst te behoeden. Over mijn leven is een boek geschreven door Peter R de Vries en heet ‘Een moord kost meer levens’.
 

06 Oct 2020 MY college pakt het groot aan!

Op MY college staat sinds maandag 5 oktober een grote festivaltent van maar liefst 30 bij 11 meter op het binnenplein van de school. De school besloot hiertoe omdat zij de drukte in de aula met de pauzes wil spreiden. Leerlingen kunnen nu in de aula of in de tent zitten met de pauzes. Zo hoopt zij de risico’s op besmetting van leerlingen en personeel door het coronavirus zoveel mogelijk te beperken.

Directeur Ruud Vet hierover: “MY college is met ruim 400 leerlingen nog een kleine school te noemen. Desondanks is de aula, zeker nu we definitief een regenachtige herfst zijn ingegaan, tijdens de pauzes vaak enorm druk. Zo heeft iedereen straks in ieder geval een droog plekje om rustig zijn brood op te eten”. Natuurlijk is het best een investering maar als we hiermee het virus op onze school kunnen beperken, is dat het zeker waard!”

27 Aug 2020 We gaan zo beginnen: coronamaatregelen

Maandag 31 augustus gaan we weer van start. Het programma van de eerste week staat al op de website. Vandaag krijgen alle ouders en leerlingen een mail over de coronamaatregelen op school.