2020-2021

19 jan 2021 Virtueel Open Huis vrijdag van start

Zit je op de basisschool in groep 7 of 8? Dan was je waarschijnlijk van plan in januari een paar middelbare scholen te bezoeken met de open dagen. Misschien stond MY college wel in jouw rijtje van “must see”!

Helaas, het coronavirus heeft ons allemaal aan huis gebonden en open dagen met honderden bezoekers zijn jammer genoeg niet mogelijk.

Wij hebben de oplossing gevonden! MY college nodigt jou en je ouders van harte uit om vanaf 22 januari een virtueel bezoek te brengen aan ons gebouw. Je kunt “rondlopen” door onze school of via een menu van het ene naar het andere lokaal “springen”. Daar vind je filmpjes en informatie over onze school. Handig toch!

Op deze website bij de button rechtsboven kun je je aanmelden voor de virtuele tour. Dat is handig want dan kunnen we contact met je opnemen voor als er straks weer wel open dagen of proeflessen mogen. Doen dus!

14 dec 2020 Strenge coronamaatregelen verwacht

Via de verschillende mediakanalen wordt gemeld dat het kabinet vanavond in de persconferentie strenge maatregelen zal gaan verkondigen.

Mogelijk heeft dit ook gevolgen voor het onderwijs op onze school, zowel deze week als nog als direct na de kerstvakantie.

Vanavond na de persconferentie zal er overleg plaatsvinden tussen de directies van de onderwijsgroep Galilei en morgen ontvangt u meer informatie via de mail over de komende periode.

10 dec 2020 Geef je op voor de herkansingen

Vandaag hebben alle leerlingen van leerjaar 3 en 4 een mail gekregen over de herkansingen. Ze zijn verschoven naar 19 januari 2021 zodat je je extra goed kan voorbereiden. Wel is het belangrijk dat je je voor komende dinsdag 15 december 12.30 uur hebt opgegeven. Gelijk doen dus!

03 dec 2020 Herkansingen bovenbouw uitgesteld

Vandaag is besloten de herkansingen voor de bovenbouw die gepland stonden op 16 december uit te stellen naar dinsdag 19 januari. Ook de tweede ronde van de COL-gesprekken zullen pas begin februari plaatsvinden. Door coronamaatregelen is het noodzakelijk geworden de jaarpalnning bij te stellen. Nadere informatie ontvangt u via de mail. 

01 dec 2020 Alle vuurwerk in en om MY college verboden

06 okt 2020 Themadagen voor alle leerjaren

Volgende week is er themaweek op MY college. Dit betekent dat alle leerjaren een themadag hebben waarbij een aantal thema's centraal staat. Dit zal per leerjaar verschillen waarbij we gekeken hebben welk thema interessant is voor een bepaalde leeftijdsgroep. Het programma van de diverse onderdelen ziet er als volgt uit:

Dance4Life / school4life:
Op onze school komt in het najaar van 2020 het Nederlandse scholenprogramma van Dance4Life langs: Schools4Life. Dance4Life is een Nederlands goed doel dat al sinds 2004 samen met jongeren werkt aan een wereld waarin alle jongeren in staat zijn om gezonde seksuele keuzes te maken, grenzen aan te geven en nee - of juist ja! - te zeggen tegen seks. Een wereld waar jongeren gezonde relaties kunnen ontwikkelen. Tijdens de gastles houden twee trainers aan de hand van stellingen en filmpjes een gesprek waarbij leerlingen met elkaar onderzoeken waar hun grenzen en wensen liggen ten aanzien van seksualiteit. Voor onze school is dit een welkome toevoeging op seksuele vorming binnen ons huidige curriculum.

Edulin-q:
Tijdens de gastles staat kennisoverdracht op het gebied van lichamelijke en mentale ontwikkelingen in de puberteit centraal. Daarnaast zullen er vaardigheden worden aangeleerd op het gebied van een gezonde persoonlijke verzorging. Beeldvorming stimuleren rond seksuele diversiteit, wensen & grenzen en veilige seks komt ook aan bod.

HALT
In de voorlichting zoeken we met de leerlingen uit wanneer je op internet te ver gaat. Dit doet HALT door een aantal waargebeurde verhalen te onderzoeken. Ze bespreken met de leerlingen wat er is gebeurd, of het strafbaar is, wie het slachtoffer is en welke straf de dader krijgt. Op die manier leren de leerlingen dat niet alles even onschuldig is en wat de gevolgen zijn als je te ver gaat. Ook bespreken we met de leerlingen hoe ze kunnen voorkomen dat ze in zo’n situatie terecht komen en wat ze kunnen doen als dat toch gebeurt.

Bureau PUUR:
Bureau PUUR laat leerlingen kennis maken met de psychische stoornis ‘eetstoornissen’ voor wat betreft het ontstaan, hoe het is om het te hebben en wat er nodig is om te herstellen. Dit doen ze door hun eigen verhaal te vertellen. Ze vragen leerlingen vervolgens naar hun ervaringen met stress situaties, zoals scheiding, overlijden en ziekte van een dierbare, etc. Daarbij is telkens de boodschap ‘durf hulp te vragen voor jezelf of je vriend/vriendin’. Het valt PUUR iedere keer weer op hoe graag leerlingen in onze lessen hun ervaringen delen, zelfs als ze dat nog niet eerder hebben gedaan. Het is niet altijd gepast een probleem klassikaal te delen; daar bieden ze ook graag ruimte voor. In de pauze, via het evaluatieformulier of op een nader af te spreken wijze.

Leerlingen kunnen hun ervaringen tijdens onze les indirect of direct aangeven. Wij zetten ons in om zoveel mogelijk signalen hiervan op te pikken en te melden. Hoe eerder een leerling geholpen kan worden, hoe groter de kans dat het negatieve denkpatroon veranderd kan worden in een positief denkpatroon.

Voorlichting Paul Spruit: Criminaliteit
Mijn naam is Paul Spruit en heb meerdere jaren in de gevangenissen en TBS doorgebracht. Ik zie het nu als een missie om mijn ervaringen/verhaal te vertellen aan de jeugd en ze misschien net dat kleine zetje te geven en hun voor een dergelijke toekomst te behoeden. Over mijn leven is een boek geschreven door Peter R de Vries en heet ‘Een moord kost meer levens’.
 

06 okt 2020 MY college pakt het groot aan!

Op MY college staat sinds maandag 5 oktober een grote festivaltent van maar liefst 30 bij 11 meter op het binnenplein van de school. De school besloot hiertoe omdat zij de drukte in de aula met de pauzes wil spreiden. Leerlingen kunnen nu in de aula of in de tent zitten met de pauzes. Zo hoopt zij de risico’s op besmetting van leerlingen en personeel door het coronavirus zoveel mogelijk te beperken.

Directeur Ruud Vet hierover: “MY college is met ruim 400 leerlingen nog een kleine school te noemen. Desondanks is de aula, zeker nu we definitief een regenachtige herfst zijn ingegaan, tijdens de pauzes vaak enorm druk. Zo heeft iedereen straks in ieder geval een droog plekje om rustig zijn brood op te eten”. Natuurlijk is het best een investering maar als we hiermee het virus op onze school kunnen beperken, is dat het zeker waard!”

27 aug 2020 We gaan zo beginnen: coronamaatregelen

Maandag 31 augustus gaan we weer van start. Het programma van de eerste week staat al op de website. Vandaag krijgen alle ouders en leerlingen een mail over de coronamaatregelen op school.