Verzorging

Het lokaal van de afdeling verzorging is een mooie grote ruimte. Het lokaal is ingericht volgens de richtlijnen van het werkplekkenonderwijs. Er zijn werkplekken waar groepjes leerlingen zelfstandig theorie en praktijk verwerken.

Het programma van de afdeling verzorging is opgebouwd uit:

  • Werkvelden die onder de zorg vallen zoals bijv. de thuiszorg, woonvoorziening gehandicapten, woonzorgcentrum, ziekenhuis en gezondheidscentrum.
  • Werkvelden die onder welzijn vallen zoals een sportcentrum, basisschool, kinderdagverblijf, buurtcentrum, activiteitenbegeleiding en woonbegeleiding.
  • Werkvelden die onder de facilitaire dienstverlening vallen namelijk facilitair voeding en gebouwen.
     

Deze werkvelden zijn in het lokaal terug te vinden in de werkplekken. Voor  het ziekenhuis is er een ziekenkamer, maar ook een receptie gemaakt in het lokaal. Voor de thuiszorg is er een woonkamer, een keuken, badkamer en slaapkamer. Sommige werkplekken zijn geschikt voor meerdere werkvelden. In een werkplek werken ongeveer 6 leerlingen. Elk werkveld heeft een apart werkboek. Leerlingen werken 6 weken op dezelfde werkplek. Per week wordt er één casus gemaakt met de daarbij behorende theorie en praktijkopdrachten. In de tweede week maken ze de vragen en opdrachten van casus twee. Na zes weken wordt het werkveld afgerond met een toets. Daarna beginnen ze aan een volgend werkveld. Na twee jaar hebben de leerlingen alle werkvelden afgerond. Door de brede oriëntatie weten zij goed wat de mogelijkheden zijn binnen de vakrichting verzorging.