Consumptief Breed

Bij de afdeling Consumptief Breed worden horeca en bakken in één opleiding aangeboden. Dit sluit aan op de situatie die de leerlingen straks in het bedrijfsleven tegenkomen. Het betekent ook dat er bedrijfsmatig gewerkt wordt waarbij de leerlingen zelfstandig of in kleine groepjes werken/leren op een werkplek. Er zijn 12 werkplekken zoals bijvoorbeeld receptiemedewerker, barmedewerker. Bij binnenkomst van de nieuwe afdeling, valt direct het “winkeltje” op. De leerlingen verkopen daar zelf de heerlijke producten van hun afdeling. Vervolgens is er een schitterend restaurant /grand café waar mensen kunnen komen dineren en lunchen (3 en 4 gangen menu) of wat drinken aan de bar. Het schoolrestaurant is geopend op maandagavond en woensdagmiddag en geniet grote belangstelling gelet op de vele reserveringen.

Achter het restaurant is één grote ruimte waar zowel de bakkerij als de keuken zich bevinden. In het bakkerijgedeelte zijn twee computergestuurde ovens geplaatst. De ovens kunnen geprogrammeerd worden en vanzelf opstarten. Zo zijn de ovens al op temperatuur als de leerlingen op school komen. Ook de keuken is geheel vernieuwd. Zo is er o.a. een combi-steamer, grill, kookketel, salamander en een groot kookeiland geplaatst. In de zogenaamde spoelkeuken (vroeger moest het allemaal met de hand) staan twee professionele  vaatwasmachines die alle materialen van de afdeling schoonmaken.

De leerlingen werken 3 weken op één werkplek waarna ze naar een volgende werkplek gaan. In deze 3 weken leren ze zowel de praktijk- als de theoriestof aan de hand van de modules HTV Tendens (lesmethode). Deze stof toetsen ze vervolgens digitaal af. Het voordeel van deze brede consumptief opleiding is dat de leerling pas zijn definitieve keuze hoeft te maken op het mbo.