Spannende finale droneproject leerjaar 2

Leerlingen van het tweede leerjaar zijn er de afgelopen tijd weken mee bezig geweest bij het vak techniek onder begeleiding van mevr. Springeling: het droneproject. Maandag was het dan eindelijk zover. De finale. Een bijzonder project dat zeker past in deze tijd.

Het begon al vlak na de start van het schooljaar. Bij het vak techniek kregen de leerlingen instructie over het project dat zelfs nationale allure heeft. Bouw je eigen droneparkoers en vlieg er zo snel mogelijk doorheen. De landelijke finale is immers 6 juni in Tilburg en ook MY college is daar bij!

In kleine groepjes moesten de tweedejaars hindernissen ontwerpen en bouwen. Het resultaat was verbluffend! Wat een fantasie, wat een materiaalkeuze,  perfect afwerking en dan ook nog de meeste hindernissen voorzien van sfeervolle verlichting. Met het Open Huis Meet MY college werd al een tipje van de sluier gelicht en liet dhr. Bekkens zien hoe handig hij is met de besturing van de drones. Hij gaf ook instructie aan de leerlingen hoe ze de drone moesten bedienen. De een had beduidend meer talent dan de ander. 

Vorige week kregen de leerlingen met de projectweek zelf allemaal de gelegenheid om met een drone door alle obstakels heen te vliegen. Andere leerlingen jureerden dan en hielden de tijd en het aantal crashes bij. De geplande finale op donderdag ging helaas niet door vanwege de storm. De school moest dicht!

De nieuwe finale was afgelopen maandag in de gymzaal. Er waren een 30-tal leerlingen overgebleven die deelnamen aan de halve- en kwartfinales. Ook de hindernissen werden beoordeeld op uitvoering en originaliteit. De volgende winnaars kwamen hier uit:

Winnaars dronevliegen:

  1. Tygo
  2. Damani
  3. Merdan

Winnaars obstakels:

  1. Zina, Samuel, Caitlyn, Jim
  2. Mèlanie, Shaha, Dylaysha
  3. Kieren, Stephanie, Diya, Xaviënne

De komende tijd leren de leerlingen om hun drone te programmeren. Het kunnen vliegen met drones is niet alleen leuk maar ook zeer leerzaam. In de foto- en filmindustrie is het tegenwoordig een onmisbare vaardigheid. Ook op het gebied van transport en logistiek zal de drone een steeds belangrijke plaats innemen. MY college bereidt je voor op je toekomst! Wellicht een toekomst met drones!

De nummers 1 en 2 gaan over enkele maanden door naar de landelijke finale in Tilburg. Zij worden aangevuld met de winnaars van het programmeren. The heat is still on!

Wij wensen de leerlingen enorm veel succes.

 

 

terug naar het nieuwsoverzicht