2022-2023

27 jan 2023 Win JBL earbuds met Open Huis

Komende vrijdag is er Open Huis op MY college. Heb jij je al aangemeld? Dan kan je meedoen met de prijsvraag die we hebben uitgeschreven. In ons gebouw hebben we vrijdag allerlei letters "verstopt". Weet jij ze te vinden en op de juiste plaats te zetten, dan krijg je een zin. Vul die in met de link die je ontvangt als je je hebt aangemeld. Met nog een paar vragen te beantwoorden, doe jij mee en maak je kans op een paar geweldige 
JBL Wave 300TWS - True Wireless Earbud. 

17 jan 2023 Derde leerjaar 1 dag per week op stage.

Met ingang van het nieuwe jaar gaat leerjaar 3 iedere dinsdag op stage. MY college kiest hiervoor omdat we het belangrijk vinden dat leerlingen veel praktijkervaring opdoen. Voorheen duurde de stage 3 weken zoals de meeste scholen. Dit jaar gaan de leerlingen iedere dinsdag naar het stagebedrijf om het vak in de praktijk te leren en werkervaring op te doen. Er is een nieuw stageboek gemaakt en iedere week zijn er opdrachten voor MY skills (Dienstverlening & Producten) om te maken en te refelecteren om de opgedane ervaringen. Zo krijgen theorie en praktijk meer samenhang en krijgt de leerling een duidelijker beeld wat een vak precies inhoudt. In combinatie met het vak LOB (loopbaanbegeleiding) kan er straks een gerichte keuze voor een mbo-opleiding worden gemaakt. 

22 dec 2022 MY X-masparty is coming!

Koop je kaartje in de voorverkoop en maak kans om met een limo op het feest tw orden afgezet. Win jij de limo priijs? Dan mag je zelf iemand uitkiezen om met jou mee te rijden. 

22 nov 2022 Gewonden bij proeflessen?

Op dinsdag 22 november was er op MY college de regionale infoavond. Tegelijkertijd konden leerlingen van groep 7 en 8 zich opgeven voor een paar proeflessen. Het werd een zeer drukbezochte avond die sommigen verlieten in het verband en pleisters.

Was er iets totaal uit de hand gelopen? Nee hoor, een van de proeflessen was EHBO en daar konden leerlingen oefenen met het aanleggen van verbanden op elkaar. Anderen kwamen enthousiast terug van een proefles Engels, wiskunde, Natuur/scheikunde, Media of Nederlands. In de aula was er een presentatie over MY college voor de ouders met aansluitend een informatieve infomarkt.

07 nov 2022 Groep 8 enthousiast over bezoekdagen

Maandag 7 november startte een drukke week op MY college. Ruim 600 leerlingen van groep 8 van allerlei basisscholen uit Spijkenisse en omgeving, brengen deze week een bezoek aan onze school. Ze maken kennis met het vmbo en met MY college in het bijzonder.

Straks moeten zij immers een keuze maken voor een nieuwe school. Met de bezoekdagen vertellen we over ons onderwijs en zetten we de leerlingen vooral praktisch aan het werk. Ze maken een speciale WK-soes die zij vullen met bakkersroom en met slagroom afwerken. Bij techniek maken ze een aluminium armband met eigen initialen en als derde onderdeel kunnen ze de laatste restjes energie kwijt in de gymzaal.

De eerste ervaringen zijn erg positief. De bezoekdagen duren tot vrijdag 11 november.

20 okt 2022 MY Hollywood party op 20 okt.

Alweer een schoolfeest! Begonnen we het schooljaar met MY summerparty, nu komt er al weer een feest. Het thema is Hollywood, dus glitter en glamour. Noteer de datum vast in je agenda en houd die avond vrij. Het belooft weer een super gezellig feest te worden. MY college only!

15 okt 2022 Open Huis druk bezocht!

Afgelopen vrijdag 14 oktober had MY college het eerste open huis van dit schooljaar. Aan belangstelling had de school zeker geen gebrek. Heel veel leerlingen van groep 7 en 8 kwamen met hun ouders kijken wat de school te bieden heeft. Maar niet alleen kijken, vooral zelf doen en ervaren staat centraal met het Open Huis. Zo kon je fotograferen, cupcakes versieren, je eigen hamburger bakken, tasjes bedrukken, lasergamen, plexiglas buigen en nog veel meer. De vier uur dat MY college open was, was dan ook voor de meeste bezoekers te kort.

19 sep 2022 Leerjaar 1 op kamp

De nieuwe leerlingen van het eerste leerjaar gaan binnenkort op Summercamp! In een bosrijke omgeving bij Zwolle zullen zij elkaar nog beter leren kennen door middel van diverse spellen en sportactiviteiten. Wij vinden dat belangrijk voor een goed, sociaal schoolklimaat. Kijk hier alvast om te zien hoe leuk dit gaat worden:  https://heino.nl/

Er is 1 overnachting en er zijn geen kosten aan verbonden. Inmiddels zijn met de startgesprekken alle ouders op de hoogte gebracht. Dit wordt spannend...........maar vooral super leuk!