2022-2023

31 mrt 2023 Kluisjescontrole levert niets op!

Afgelopen week, woensdag 29 maart, was de politie bij ons op school voor een preventieve kluisjescontrole. Deze controle wordt bij alle vo-scholen in Nissewaard eens in de zoveel tijd (vooral onaangekondigd😊) uitgevoerd.

Alle kluisjes zijn gecontroleerd en ook is er tascontrole geweest bij enkele groepen. We zijn verheugd u te kunnen melden dat er geen bijzonderheden zijn gevonden waarop de politie verdere actie zou hebben moeten ondernemen.

De politie gaf ons dan ook een compliment. Dat geeft ons, en wij hopen ook u, een goed gevoel dat MY college de veiligheid op onze school op orde heeft.

Helaas bleek wel dat ondanks ons duidelijke telefoonbeleid, er toch veel telefoons in kluisjes en jassen waren. Dat was niet onverwacht maar het blijft onze aandacht houden.

 

24 mrt 2023 Datawijziging sportdag en schoolreis

Er is een update gekomen van de jaarplanning. Sportdag en schoolreis zijn een dag vervroegd.

24 mrt 2023 Foto's schoolfeest en snowworld

Bekijk de foto's van snowworld en schoolfeest bij MY pictures. Log in met je schoolaccountgegevens om de foto's te bekijken. 

23 mrt 2023 Coming soon: MY 1001 nacht party

Vind je het ook niet weer niet eens tijd worden voor een feestje? Nou, dat komt goed uit. Op donderdag 23 maart is er "MY 1001 nacht party". De aula wordt omgetoverd en in sprookjesachtig sferen gebracht. Laat dat maar aan de ouder- en leerlingenraad over. 

De voorverkoop begint maandag. Denk alvast na hoe jij jezelf die avond presenteert in een "amazing outfit" waar iedereen het nog dagen over heeft. Natuurlijk is er gelegenheid  om jezelf en je vrienden/vriendinnen in Oosterse sferen op de foto te zetten.

Zorg dat je erbij bent!

23 mrt 2023 Leerjaar 4 naar Snowworld

Vandaag was de laatste lesdag voor leerjaar 4. Dat betekent traditiegetrouw een bezoek aan Snowworld in Rucphen/Breda. Alles verliep zeer voorspoedig, geen files onderweg en een hal alleen voor onze school. Het werd dan ook een heeerlijke, ontspannen ochtend/middag waarbij veel leerlingen voor het eerst op de lange latten of een snowboard stonden. Na wat geploeter en gezweet in het begin, kregen de meesten de smaak goed te pakken en  roetsjten zo een van de drie hellingen af. 

Nizar uit 4A wist dit zelfs achteruit te doen!

07 mrt 2023 Telefoonbeleid MY college op RTL nieuws

Afgelopen maandag hadden we een filmploeg van RTL Nieuws op bezoek. Zij kwamen opnames maken op onze school over ons telefoonbeleid. Op onze school is het immers de normaalste zaak dat je bij de dagstart je mobieltje inlevert in de speciale telefoonbak voor de rest van de dag. Maar daarin zijn we best wel uniek in in Nederland. Vandaag wilde ook Radio 10 al een interview met onze directeur. 

Wij hebben er al 6 jaar geleden voor gekozen de mobieltjes helemaal in de ban te doen op school. Je levert hem in bij de dagstart en pas met de dagsluit aan het eind van je lesdag, krijg je hem weer terug. Wel zo duidelijk!

Wij vinden het grote voordelen hebben. Een mobieltje leidt immers erg af. Ook al is je mobiel niet in het zicht, als je hem voelt trillen, of een berichtje verwacht, wil je toch even kijken. Dan maar even vragen of je naar het toilet mag. Dat helpt niet echt voor een goede focus op je schoolwerk.

Bovendien vinden we het belangrijk dat leerlingen ook sociaal contact hebben met elkaar. Bij ons zijn de pauzes dan ook best wel druk: iedereen moet zijn of haar energie kwijt. Ook wordt er tafelvoetbal, tafeltennis of een partijtje schaak of dammen gespeeld. En vooral veel met elkaar gepraat, aan elkaar gezeten, geflirt, uitgedaagd en wat niet meer. Dat is belangrijk, voor nu en voor later. Wel even wat anders dan dof gestaar naar je zoveelste tiktokfilmpje.

We proberen ook zo het “digi- of cyberpesten” zoveel mogelijk tegen te gaan en er zeker als school geen gelegenheid voor te geven. Helemaal 100% waterdicht krijg je het nooit maar dat er door ons telefoonbeleid een andere sfeer op school is, werd wel duidelijk in de reportage. Voor wie het gemist heeft:

Reportage RTL Nieuws

31 jan 2023 Schaakclub MY college groot succes!

Enige tijd geleden deed Sacha Dijksma, leerling uit 4B een oproep om lid te worden van de MY college schaakclub. De aanmeldingen overtreffen alle verwachtingen. Maar liefts 20 leerlingen hebben zich aangemeld bij de club, verdeeld over alle leerjaren van de school. In de pauzes maar ook na schooltijd worden de schaakborden erbij gepakt en zie je leerlingen in diep gepeins en in uiterste concentratie naar het schaakbord staren om dreigend schaakmat te voorkomen. 

Wil je nog meedoen? Neem contact op met Sacha. 

31 jan 2023 Stefano Bezemer wint JBL earbuds

Stefano Bezemer van basisschool De Rank is de winnaar geworden van onze prijsvraag met het Open Huis. Hij wint de JBL Wave 300 wireless earbuds ter waarde van 54 euro. Van harte gefeliciteerd Stefano! Afgelopen donderdag kreeg hij de prijs door Delano Vis, vlogger voor MY college, uitgereikt. 

30 jan 2023 En de winnaar is.....?

Afgelopen vrijdag was het tweede Open Huis van MY college. Tijdens het Open Huis konden de bezoekers meedoen aan een prijsvraag. In diverse lokalen hing een letter die tezamen een zin vormden: "Alles draait om jou!". 

Had jij dat goed en heb je je antwoorden op de laptop in de aula ingevuld? Check dat gauw je mailbox want de winnaar heeft zojuist een mail gekregen dat hij/zij een paar JBL wireless earbuds heeft gewonnen. Zodra de winnaar zich gemeld heeft, zal de winnaar op de site bekend worden gemaakt.

27 jan 2023 Win JBL earbuds met Open Huis

Komende vrijdag is er Open Huis op MY college. Heb jij je al aangemeld? Dan kan je meedoen met de prijsvraag die we hebben uitgeschreven. In ons gebouw hebben we vrijdag allerlei letters "verstopt". Weet jij ze te vinden en op de juiste plaats te zetten, dan krijg je een zin. Vul die in met de link die je ontvangt als je je hebt aangemeld. Met nog een paar vragen te beantwoorden, doe jij mee en maak je kans op een paar geweldige 
JBL Wave 300TWS - True Wireless Earbud. 

17 jan 2023 Derde leerjaar 1 dag per week op stage.

Met ingang van het nieuwe jaar gaat leerjaar 3 iedere dinsdag op stage. MY college kiest hiervoor omdat we het belangrijk vinden dat leerlingen veel praktijkervaring opdoen. Voorheen duurde de stage 3 weken zoals de meeste scholen. Dit jaar gaan de leerlingen iedere dinsdag naar het stagebedrijf om het vak in de praktijk te leren en werkervaring op te doen. Er is een nieuw stageboek gemaakt en iedere week zijn er opdrachten voor MY skills (Dienstverlening & Producten) om te maken en te refelecteren om de opgedane ervaringen. Zo krijgen theorie en praktijk meer samenhang en krijgt de leerling een duidelijker beeld wat een vak precies inhoudt. In combinatie met het vak LOB (loopbaanbegeleiding) kan er straks een gerichte keuze voor een mbo-opleiding worden gemaakt. 

22 dec 2022 MY X-masparty is coming!

Koop je kaartje in de voorverkoop en maak kans om met een limo op het feest tw orden afgezet. Win jij de limo priijs? Dan mag je zelf iemand uitkiezen om met jou mee te rijden. 

22 nov 2022 Gewonden bij proeflessen?

Op dinsdag 22 november was er op MY college de regionale infoavond. Tegelijkertijd konden leerlingen van groep 7 en 8 zich opgeven voor een paar proeflessen. Het werd een zeer drukbezochte avond die sommigen verlieten in het verband en pleisters.

Was er iets totaal uit de hand gelopen? Nee hoor, een van de proeflessen was EHBO en daar konden leerlingen oefenen met het aanleggen van verbanden op elkaar. Anderen kwamen enthousiast terug van een proefles Engels, wiskunde, Natuur/scheikunde, Media of Nederlands. In de aula was er een presentatie over MY college voor de ouders met aansluitend een informatieve infomarkt.

07 nov 2022 Groep 8 enthousiast over bezoekdagen

Maandag 7 november startte een drukke week op MY college. Ruim 600 leerlingen van groep 8 van allerlei basisscholen uit Spijkenisse en omgeving, brengen deze week een bezoek aan onze school. Ze maken kennis met het vmbo en met MY college in het bijzonder.

Straks moeten zij immers een keuze maken voor een nieuwe school. Met de bezoekdagen vertellen we over ons onderwijs en zetten we de leerlingen vooral praktisch aan het werk. Ze maken een speciale WK-soes die zij vullen met bakkersroom en met slagroom afwerken. Bij techniek maken ze een aluminium armband met eigen initialen en als derde onderdeel kunnen ze de laatste restjes energie kwijt in de gymzaal.

De eerste ervaringen zijn erg positief. De bezoekdagen duren tot vrijdag 11 november.

20 okt 2022 MY Hollywood party op 20 okt.

Alweer een schoolfeest! Begonnen we het schooljaar met MY summerparty, nu komt er al weer een feest. Het thema is Hollywood, dus glitter en glamour. Noteer de datum vast in je agenda en houd die avond vrij. Het belooft weer een super gezellig feest te worden. MY college only!

15 okt 2022 Open Huis druk bezocht!

Afgelopen vrijdag 14 oktober had MY college het eerste open huis van dit schooljaar. Aan belangstelling had de school zeker geen gebrek. Heel veel leerlingen van groep 7 en 8 kwamen met hun ouders kijken wat de school te bieden heeft. Maar niet alleen kijken, vooral zelf doen en ervaren staat centraal met het Open Huis. Zo kon je fotograferen, cupcakes versieren, je eigen hamburger bakken, tasjes bedrukken, lasergamen, plexiglas buigen en nog veel meer. De vier uur dat MY college open was, was dan ook voor de meeste bezoekers te kort.

19 sep 2022 Leerjaar 1 op kamp

De nieuwe leerlingen van het eerste leerjaar gaan binnenkort op Summercamp! In een bosrijke omgeving bij Zwolle zullen zij elkaar nog beter leren kennen door middel van diverse spellen en sportactiviteiten. Wij vinden dat belangrijk voor een goed, sociaal schoolklimaat. Kijk hier alvast om te zien hoe leuk dit gaat worden:  https://heino.nl/

Er is 1 overnachting en er zijn geen kosten aan verbonden. Inmiddels zijn met de startgesprekken alle ouders op de hoogte gebracht. Dit wordt spannend...........maar vooral super leuk!