2021-2022

27 jun 2022 Programma laatste schoolweken

Het programma van de laatste schoolweken is bekend. U ontvangt het per mail maar kunt ook hier klikken. 

21 jun 2022 Rooster herkansing leerjaar 3

Morgen starten de herkansingslessen voor leerjaar 3. Klik hier voor het rooster.

16 jun 2022 Driemaal is scheepsrecht: weer 100%

Gisteren waren de uitslagen van de basis- en kaderberoepsgerichte leerweg. Wat denk je?

IEDEREEN IS GESLAAGD!!!!!!!

Een geweldig resultaat. Complimenten en felicitaties aan alle eindexamenkandidaten.

Vorige week meldden we al de resultaten van de mavo. Nu zijn alle uitslagen binnen. Al drie jaar achtereen heeft MY college de volle 100% gehaald op alle leerwegen.

Daar zijn we best trots op!

13 jun 2022 100%!

Afgelopen week (donderdag 9 juni) was de uitslag van het eerste tijdvak van de mavo. De resultaten waren uitstekend. Alle (8) mavo-leerlingen zijn in het eerste tijdvak geslaagd. Noemenswaardig is dat er geen gebruik moest worden gemaakt van wegstrepen volgens een duimregeling of extra herkansingen worden aangevraagd om een positief resultaat te halen voor onze mavo-leerlingen. Komende woensdag 15 juni volgen de uitslagen van de leerlingen van basis- en kaderberoeps.  

11 apr 2022 Leerlingen lopen kwart marathon

Gisteren zondag 10 april was de marathon van Rotterdam. Aan dit mega event deden ook leerlingen van MY college mee. Zij hadden de afgelopen 10 weken getraind met het keuzevak bij Sport en Bewegen en hadden zich ingeschreven voor de kwart marathon (10 km en 550m). Onder begeleiding van hun docent, dhr. Van Diggelen, kwamen ze alle 5 over de finish in een geweldige tijd. Wat een toppers!

EINDTIJDEN:
Melfrim 57:44 minuten
Justin 1:04:53
Ayoub 1:04:57
Gwendelyn 1:13:32
Mika 1:13:34
Dhr. Van Diggelen liep natuurlijk zelf ook mee en eindigde in 1:04:18. 
Van harte gefeliciteerd iedereen!

 

08 apr 2022 Goede vrijdag GEEN vrije dag

Nog even voor de duidelijkheid: Zoals ook in het vakantieschema staat vermeld is Goede Vrijdag voor MY college GEEN vrije dag. Het is een lesdag en de derdejaars hebben die dag ook stage als het stagebedrijf of instelling ook open is.

22 mrt 2022 MY college organiseert regionale finales Olympic Moves

Op dinsdag 22 en donderdag 25 maart organiseert MY college de regiofinales van het zaalvoetbal van  Olympic Moves. Ruim 350 middelbare scholen, wat bijna de helft is van alle scholen in Nederland, doen mee aan Olympic Moves. Ze hebben zich ingeschreven voor diverse sporten. MY college koos voor zaalvoetbal en is met een clubje geselecteerde leerlingen al weken aan het trainen met enkele bekwame voetbaltrainers / docenten van de school.

De leerlingen van klas 1 en 2 spelen op 25 maart in de Olympiahal, klas 3 en 4 op 22 maart. Vanaf 10.00 uur zijn er de gehele dag wedstrijden tegen andere scholen vanuit Den Haag, Zoetermeer  en Wassenaar. De winnaar van deze regionale finale verdient een plek in de halve finale die plaatsvindt op 21 april 2022. De winnaar van het zaalvoetbal gaat uiteindelijk naar de landelijke finale en kan zo het beste schoolzaalvoetbalteam van Nederland worden.

Alle circa 6000 winnaars van de diverse regionale finales van allerlei sporten, plaatsen zich voor deze Olympic Moves The School Final. Gedurende een dag samen vol sport, plezier en show strijden zij om het kampioenschap voor scholen. In een sfeer van Olympische waarden en passend bij de belevingswereld van jongeren kunnen zij zich via Olympic Moves fysiek, maar ook sociaal verder ontwikkelen. Uit onderzoek blijkt dat het programma jongeren enthousiast houdt voor sport en hen - door samen te sporten - onvergetelijke en fijne momenten bezorgt. Olympic Moves, een initiatief van de KVLO en NOC*NSF, is sinds 2003 uitgegroeid tot de grootste schoolsportcompetitie van ons land.

Het team van MY college werkt er hard aan om voor hun school “het goud binnen te halen!”  “De leerlingen doen keihard hun best maar de concurrentie is groot”, aldus een enthousiaste Nienke Korevaar, sportdocent van MY college.

18 mrt 2022 Eindelijk.............weer FEEST!

Komende donderdag is er weer een ouderwets, gezellig, knallend, super feest op MY college. En hoewel de zon steeds vaker het weerbeeld van de laatste dagen bepaalt, nemen wij nog geen afscheid van de winter. Het thema is dan ook MY Apres Ski party. Kaarten zijn al te koop in de pauze in de aula. Let op: MY college only: geen introducees.

21 feb 2022 Roosters bovenbouw 21 - 25 februari

HGier vindt u de roosters voor leerjaar 3 en leerjaar 4 voor week 8.

Rooster leerjaar 3                             

Rooster leerjaar 4

Rooster mondeling

                                                          

24 jan 2022 En de winnaar is.....

Afgelopen vrijdag was het Open Huis op MY college. Iedereen die zich hiervoor had ingeschreven, ontving ook een link naar de "virtual tour". Hierbij hoorde een prijsvraag waarmee je een Nintendo Switch Lite en MarioKartgame kon winnen. De deelnemers hadden alleen maar dit weekend tot zondag 24.00 uur de tijd om de antwoorden op de vragen in de tour op te zoeken. Winnaar is geworden:

Lieke Groenendijk

Zij is leerling in groep 8 van basisschool De Klinker. Van harte gefeliciteerd Lieke, we komen je prijs zo spoedig mogelijk bij je langsbrengen. 

21 jan 2022 We gaan dit weekend verder: virtueel!

Heb je vandaag het Open Huis van MY college bezocht? Dit weekend gaan we gewoon nog even verder, maar dan virtueel. Alle aanmelders voor ons Open Huis hebben vanavond rond 8 uur een mail ontvangen met instructies om mee te doen met een prijsvraag over de virtuele tour. Wel aangemeld en niet ontvangen? Controleer je spambox, mogelijk is de mail daar in gekomen.

Het is niet zomaar een prijsvraag. We hebben dit keer wel een hele vette prijs: een:

Nintendo Switch Lite met MarioKart game!

Je kan alleen met de prijsvraag meedoen als je je had opgegeven voor het Open Huis. Dat is nu niet meer mogelijk. De deelname sluit op zondag 23 januari om 24.00 uur. Maandag zal de winnaar bekend worden gemaakt.

Vanaf dinsdag komt de virtuele tour op de site te staan, voor iedereen bereikbaar. Maar de Nintendo ligt dan al bij de gelukkige prijswinnaar!

 

20 jan 2022 Ook met 3 personen welkom!

Wil je een bezoek brengen aan ons Open Huis maar neem je het liefst zowel je vader als je moeder mee? Geen probleem, ze zijn van harte welkom. We zien dat het kan en snappen dat je graag met beide ouders je keus wil maken. Je broertje of zusje is natuurlijk ook van harte welkom. 

19 nov 2021 Vacature directeur MY college

De huidige directie van onze school bestaat uit de directeur dhr. R.S. Vet en adjunct-directeur dhr. M. van Oudenaarden. Voor beiden geldt, met het oog op de naderende pensioengerechtigde leeftijd, dat zij hebben besloten met ingang van het volgende schooljaar vervroegd met pensioen te gaan en daarmee een lange loopbaan in het onderwijs te beëindigen. Beide directieleden bereiken in het jaar 2022 de leeftijd van 65 jaar.

Voor de functie van directeur is een vacature uitgezet. De taken van de adjunct directeur worden intern weggezet. 

 

 

14 okt 2021 Het mag weer: MY Hawaiian party

Het mag weer………. eindelijk! Een schoolfeest! Nu, dat hoef je onze actieve ouderraad maar 1 keer te zeggen. Zij zijn gelijk aan de slag gegaan en het belooft weer als vanouds een onvergetelijke en spectaculaire MY party te worden.

Thema is Hawaï. MY Hawaiian party is komende donderdag 14 oktober. Het feest start om 19.30  en duurt tot 23.30 uur. Kaarten kosten 5 euro maar dan is het wel all inclusive. De kaartverkoop (alleen digitaal betalen) begint vanaf maandag in de pauze. Ook op donderdagavond kun je nog aan de deur tot 20.30 uur terecht voor een kaartje.

Dus zoek die bermuda en dat foute bloemenshirt op, en haal een bloemenkrans en/of rieten rok bij de Action!

Vrijdag 15 oktober is er een studiedag gepland en vervallen alle lessen op MY college.

Na zo’n knalfeest zal dit voor de leerlingen best wel goed uitkomen.

08 okt 2021 NU AL OPEN HUIS OP MY COLLEGE

MY college, een school voor basis, kader en mavo in Spijkenisse, houdt op vrijdag 8 oktober een open huis van 16.00 – 20.00 uur. Nu al? “Inderdaad”, zegt Ruud Vet, directeur van de school, “We zijn er vroeg bij, maar nu het kan en mag, willen we ook niet langer wachten om iedereen van harte uit te nodigen voor een bezoek aan onze school.” Met name leerlingen van groep 8 die dit jaar op zoek gaan naar een nieuwe school.

De sfeer op MY college moet je immers zelf ervaren! Dat kan met een open huis. MY college is een kleinschalige school voor vmbo basis, kader en mavo met een uniek gepersonaliseerd onderwijssysteem dat de “eigen naam” MY learning kreeg. Met name in de afgelopen coronatijd en de gedeeltelijke lockdown van het onderwijs, heeft het gepersonaliseerde leren zijn waarde bewezen. Het resulteerde in een slagingspercentage afgelopen jaar van maar liefst 100%. Relatief veel leerlingen sloten hierbij een of meerdere vakken af op een hoger niveau. “We halen eruit, wat erin zit!”, aldus Marjolein Scholten, teamleider van de onderbouw. Gepersonaliseerd leren maakt dit zeer goed mogelijk. MY college hanteert het motto: “Alles draait om jou!”  Ontdek je talent, zoek waar je interesses liggen, ervaar hoe je het vindt om met bepaalde materialen of gereedschap te werken, leer je grenzen en mogelijkheden kennen.

Een bezoek aan het Open Huis op vrijdag 8 oktober is een uitstekende eerste stap in die ontdekkingstocht! Klik op de button op de homepage en schrijf je in!