2019-2020

07 jul 2020 Geslaagde drive-through diploma-uitreiking

Gisteren vierden we op MY college wel een heel speciale diploma-uitreiking voor al onze geslaagde leerlingen. Door de coronamaatregelen konden we dit jaar natuurlijk niet een aula vol feestvierende leerlingen bij elkaar zetten. Dankzij een inventieve en creatieve ouderraad en vele helpende handen was de eerste MY college “drive through diploma-uitreiking” een feit. Een mooie finale van je schooltijd die je zeker nog lang bij zal blijven.

De drive through diploma-uitreiking vond plaats op maandag 6 juli op de grote parkeerplaats bij De Dome, vlak naast de school. De firma Nijman Zeetank was bereid het podium te verzorgen door een grote oplegger te parkeren, er waren verkeersregelaars van de gemeente Nissewaard en de wethouder Struijk van onderwijs opende de eerste sessie met een korte speech.

Door de klassen in 3 timeslots over de maandagmiddag en -avond te verdelen, paste het allemaal net in het programma en paste het vooral op de parkeerplaats! De organisatie verliep vlekkeloos en we waren aanzienlijk sneller dan van te voren was bedacht. En hoewel er soms even een buitje viel, mogen we zeker niet mopperen want het was overwegend droog en ook de zon liet zich regelmatig zien.

Na een feestelijk hapje en drankje in de auto en korte speech van directeur of mentor, reden de auto’s in optocht door de “tekentent”. Daar stapten de geslaagden uit om het diploma te ondertekenen. Vervolgens kregen de geslaagden nog allerlei cadeautjes om hun schooltijd op MY college onvergetelijk te maken.

We zijn druk bezig om alle foto’s en filmpjes te verzamelen en te bewerken. Dit kan even duren maar heb geduld. Alle foto’s en filmpjes staan binnenkort op de website en Facebook. Het AD had direct de volgende ochtend al een leuk artikel.

02 jun 2020 Voorzichtig weer beginnen!

Vandaag dinsdag 2 juni is het zover! We mogen weer voorzichtig beginnen met de lessen in het voortgezet onderwijs. De afgelopen week is er druk gewerkt op MY college om alles in gereedheid te brengen. Klassen verdeeld in kleine groepjes, roosters gemaakt met fysieke en online-lessen en het gebouw is volgens de protocollen en richtlijnen van het RIVM ingericht. Een professioneel bedrijf heeft alle maatregelen in MY collegestijl gepimpt zodat een doolhof van afzetlinten kon worden voorkomen en je niet de hele tijd de indruk hebt dat je op een plaats delict rondloopt😊 Met de foto’s bij MY pictures krijg je een aardig beeld hoe de school “coronaproof” de laatste weken van dit schooljaar ingaat.

Coronaproof betekent dat de fietsenstalling is uitgebreid met meer stallingen en dat met rood is aangegeven waar je je fiets kan zetten. Van daar loop je naar de voor jou bestemde ingang. Ook hier is op de grond een duidelijk markering naar de 4 verschillende ingangen van het gebouw. “Just follow the signs!” Dhr. Van Oudenaarden laat de leerlingen nog eens zien met aparte meetlat wat nu ook al weer 1,5 meter is. Bij ieder hoek op het plein staat een docent die toeziet dat je afstand houdt en je naar jouw juiste ingang wijst.

Eenmaal bij die ingang gekomen, moet je eerst je handen houden onder de automatische “reinigingszuil” zodat je zeker weet dat je schoon aan de lessen begint. Je maakt je tafeltje schoon en na afloop doe je dat nog een keer. Kluisjes zijn ingepakt om er zeker van te zijn dat je ze echt niet gebruikt. In kleine groepjes verlaat je de school weer, volgeladen met kennis en eindelijk weer even wat echt contact met je klasgenoten. Over drie kwartier komt de volgende shift en herhaalt zich hetzelfde corona ritueel.

Een aparte stilte en serene rust hangt er in de school. Het is voor iedereen wennen maar iedereen snapt dat het vooralsnog even niet anders kan!  

24 apr 2020 Ouderraad pakt uit!

De ouderraad van MY college heeft de leerlingen van MY college afgelopen dagen enorm verrast met een zogenaamd “Corona thuisblijfpakket”. Alle 425 leerlingen ontvingen persoonlijk door de ouderraad afgegeven op 300 adressen(!), een tasje met allerlei versnaperingen en een filmbon van Pathé thuisbioscoop om een film te huren. Zo kunnen zij thuis een film kijken en daarbij genieten van de versnaperingen die daar bij horen. Leerlingen buiten Spijkenisse ontvingen de verrassing per pakketpost.

“We vonden het zo triest dat de leerlingen al het eindejaarsfeest, Eurodisney, schoolreizen e.d. moeten missen dat we ze eens wilden opvrolijken in deze bizarre tijd”, aldus de ouderraad.

Dat werd door de leerlingen enorm gewaardeerd!

Kijk ook bij MY pictures voor de foto's.

 

10 apr 2020 Exameninformatie en zak- en slaagregeling.

Afgelopen woensdag is er vanuit de overheid meer duidelijkheid gekomen over de slaag-zakregeling voor de lopende schoolexamens van dit schooljaar. Dit was belangrijk omdat de centrale examens dit jaar komen te vervallen. De nieuwe examenregeling is noodzakelijk om te bepalen of een leerling wel of niet het diploma mag ontvangen. Ouders en leerlingen van het vierde leerjaar zijn gisteren per mail hierover geinformeerd. De exameninformatie in deze "coronatijd" vind u hier. 

27 mrt 2020 Afronding schoolexamens leerjaar 4

De centraal schriftelijke examens komen te vervallen dit schooljaar. De schoolexamens gaan bepalen of de leerling geslaagd is of niet. De komende weken zullen hiervoor op MY college de schoolexamens voor alle klassen van leerjaar 4 worden afgerond. We beginnen op dinsdag 31 maart. Ouders hebben hierover een mail ontvangen. Meer informatie vindt u in de mail en bij afronding schoolexamens.  op de homepage van de website bij Voor ouders en Voor leerlingen.

 

20 mrt 2020 Filmpje laat mogelijkheden zien van MY skills

Dienstverlening & Producten, D&P oftewel MY skills: dit filmpje maakt duidelijk dat je op MY college het vetste profiel kan doen van het vmbo. 

15 mrt 2020 Corona: MY college wacht uitkomst overleg af

Vanmiddag overlegt het kabinet op het ministerie van Volksgezondheid met de Federatie Medisch Specialisten, organisaties van ziekenhuizen en het RIVM over mogelijke sluiting van de scholen in Nederland in verband met het coronavirus. Alle scholen wachten de uitkomst van dit overleg af.

Vanavond om 19.00 uur komen directies en bestuur van Galilei bijeen om deze uitkomst verder te bespreken en te bepalen welke maatregelen op MY college genomen gaan worden. Hierbij zal ook zal de voortgang van de toetsing, de toetsweek en de komende examens nauwlettend in de gaten worden gehouden. We zullen hierna, mogelijk zondagavond nog, iedereen zo spoedig mogelijk informeren via de website waar u de meest actuele informatie kunt vinden. Maandag zullen ouders dan per mail worden geïnformeerd over de stand van zaken. 

We vertrouwen op uw begrip dat op dit moment nog geen verdere informatie beschikbaar is. 

15 mrt 2020 MY college morgen dicht voor leerlingen

17.00 uur:

Zojuist is bekend geworden dat alle scholen in Nederland, dus ook MY college, vanaf morgen dicht gaan om verspreiding van het corona virus te voorkomen. Leerling wordt verzocht niet naar school te komen. De geplande toetsen van maandag worden uitgesteld. Zoals eerder gemeld vergaderen vanavond de directies en bestuurder van Galilei om de nieuwe richtlijnen verder te bespreken. 

Maandagochtend zal het management van MY college bijeenkomen om de effecten voor onze school te inventariseren en de te beantwoorden vragen in beeld te brengen. Hierbij zal met name ook aandacht zijn zaken zoals de examens, de toetsweek in het algemeen en de toetsen uit het examendossier in het bijzonder. Ook zal bekeken worden of lessen "op afstand" gegeven kunnen worden en hoe we dit kunnen gaan invullen.

Zodra er meer bekend is, zullen we maandag ouders en leerlingen per mail en via de website informeren over de ontwikkelingen.  

 

15 mrt 2020 Onderwijs op afstand tot 6 april

22.45 uur:

Vanavond is de volgende mail gestuurd aan de ouders van alle leerjaren:

De regering heeft besloten dat vanaf morgen tot en met 6 april alle scholen gesloten zullen zijn.

Alleen kinderen van ouders die in vitale beroepen werken, zoals in de zorg of bij de hulpdiensten kunnen desgewenst voor opvang op school terecht.

Morgen zal ook MY college gesloten zijn voor leerlingen. Met de docenten ontwerpen we oplossingen voor “onderwijs op afstand” met een prioriteit voor de examenkandidaten.

Het leren op afstand zal in de komende twee dagen, maandag en dinsdag nader worden vorm gegeven. Op z’n vroegst kunnen de leerlingen dit vanaf woensdag tegemoet zien.

Vanavond is naar aanleiding van het besluit van de regering het schoolbestuur en de directies van de onderwijsgroep Galilei bijeen gekomen om nadere afspraken te maken.  

Morgen in de ochtend start de school met een bijeenkomst van het managementteam van MY college en kort daarna zal er overleg plaatsvinden met de diverse personeelsleden.

Morgen in de middag zal u wederom nadere informatie ontvangen over het vervolg. Ik verzoek u uw mail vanuit school goed in de gaten te houden.

Deze berichtgeving wordt spoedig vervolgd.

17 feb 2020 Bezoek aan Tweede Kamer

Donderdag 13 februari 2020 zijn de leerlingen van de 4e klas naar de 2e kamer geweest. Zij hebben daarbij een stukje van een debat kunnen bekijken en zich kunnen verdiepen in wet- en regelgeving. Daarnaast hebben leerlingen zelfs even gesproken met dhr. J.P. Kwint, lid van de 2e kamer voor de SP. Bekijk de foto's op Facebook of bij MY pictures.

 

14 feb 2020 Armin wint taart bij open dag

Armin van Heijningen van basisschool de Maasoever wint de taart die verloot werd onder de bezoekers van onze open dag van 24 januari.

Hij heeft er eventjes op moeten wachten maar deze keer is de taart dan ook extra lekker met smakelijke vruchten en zelfs een feestelijke garnering van viooltjes. Dat wordt smullen dit weekend!

Overigens heeft Armin zich aangemeld voor leerjaar 1 op MY college. Hij is nog niet helemaal zeker van welke leerweg het gaat worden. Geen probleem Armin, in MY learning heb je nog even de tijd om te laten zien wat je kan en waar je goed in bent. We wensen je veel succes!

13 feb 2020 Nieuwbouw voor MY college

MY college gaat een geheel nieuw schoolgebouw krijgen. Onlangs heeft de gemeenteraad zich unaniem positief uitgesproken over een huisvestingsplan voor het voortgezet onderwijs in Nissewaard.Hierdoor ontvangt MY college de financiële middelen als een voorbereidingskrediet om een nieuw schoolgebouw te ontwikkelen.

Inmiddels zijn we achter de schermen al enkele maanden hiermee aan de slag gegaan en hopen we in de komende 3,5 jaar het gebouw te kunnen realiseren.

Het nieuwe schoolgebouw zal niet op dezelfde plek worden neergezet, maar wel dicht in de buurt van onze huidige locatie. De bedoeling is om het gebouw zo in te richten dat het voldoet aan onze visie op talentontwikkeling en gepersonaliseerd leren, maar dat het tevens een energieneutraal schoolgebouw gaat worden.

We hopen van harte dat het medio augustus 2023 in gebruik kan worden genomen.

 

28 jan 2020 Ook foto's MY media & Design nu online!

In onze studio met de open dag op de foto gezet? Kijk op MY pictures of je erbij staat.

27 jan 2020 Open Dag 2020 goed bezocht!

Op vrijdag 24 januari hadden we de jaarlijkse open dag op MY college. Gezellig, lekker, druk bezocht en tijd te kort zijn de woorden waarin de dag zich ieder jaar weer laat samenvatten.

Er was enorm veel te doen in het gebouw en de gymzaal. Je kon proefjes doen in de Binask, een leuke quiz bij talen en de MEGA ruimte, lekkere smoothies maken, je nagels laten lakken, je eigen MY meal maken in de keuken, met robots vechten, tekenen, figuurzagen, sporten en naar de diverse dansvoorstellingen kijken die door leerjaar 1 en 3 regelmatig werden opgevoerd. Bij wiskunde was er een mini escaperoom, en bij MY learning legden de leerlingen uit hoe de portal werkt.  

Ogen, oren, handen maar vooral heel veel tijd kwamen bezoekers te kort.

De eerste foto’s van de open dag staan nu op de website bij MY pictures.

Dank aan alle leerlingen die hebben meegeholpen aan de open dag. Jullie zijn het beste visitekaartje van MY college. Super bedankt voor jullie hulp.

 

27 jan 2020 Bureau Halt houdt spreekuur

Halt richt zich al meer dan dertig jaar op het voorkomen en bestrijden van jeugdcriminaliteit en geeft op honderden scholen in het land voorlichtingen over maatschappelijke thema’s zoals: groepsdruk, online veiligheid en jeugdcriminaliteit. Onlangs is Halt ook begonnen met spreekuren op scholen. Deze spreekuren worden ingezet bij leerlingen die grensoverschrijdend gedrag vertonen, zoals fysieke- en verbale agressie, vernieling of verzuim.

Vaak worden jongeren die probleemgedrag op school vertonen de klas uitgestuurd of geschorst. Dit is echter een disciplinerende maatregel en nauwelijks een inhoudelijke interventie om kinderen tot inzicht en normbesef te brengen. In overleg met Halt kunnen scholen besluiten het Halt-spreekuur in te zetten. Vanuit dit spreekuur gaan jongeren met een Halt-medewerker in gesprek om recht te zetten wat verkeerd is gegaan. Door te leren van hun fouten voorkomen zij schorsing of erger: aangifte en in aanraking komen met politie en/of het strafrecht. Tijdens de spreekuren laat Halt jongeren reflecteren op het incident (bewustwording) en is er aandacht voor excuus maken en het aanleren van sociale vaardigheden. Halt betrekt hierbij de ouders/verzorgers en docenten.

Ook op MY college start een spreekuur, waarbij ik, Bonéca Lalleman het aanspreekpunt ben voor leerlingen die wegens grensoverschrijdend gedrag naar het spreekuur zijn verwezen. Ik zal vanaf eind januari om de twee weken op donderdag van 10:00-12:00 uur op MY college aanwezig zijn.

Spreek mij gerust aan.

Bonéca Lalleman

Halt team (regio) Rotterdam

b.lalleman@halt.nl

 

23 jan 2020 Vrijdag 24 jan. open dag MY college

Open Dag op MY college: ervaar het vmbo!

MY college nodigt u en de leerlingen van groep 7 en 8 van harte uit op de open dag van vrijdag 24 januari. Onze openingstijden zijn  van 16.00 – 20.00 uur.

Op MY college, een kleinschalige school voor basis, kader en mavo, is het motto: “Alles draait om jou!”  Ontdek je talent, zoek waar je interesses liggen, ervaar hoe je het vindt om met bepaalde materialen of gereedschap te werken, leer je grenzen en mogelijkheden kennen.

MY college gaat nog een stap verder. Op MY college werken we met een nieuw onderwijsconcept:  “MY learning” waarbij “gepersonaliseerd leren” centraal staat. Hiermee sluit het naadloos aan bij ieder kind en bij het motto van de school: “Alles draait om jou”. Iedereen werkt per vak op zijn of haar niveau: we halen eruit wat erin zit! MY learning gaat komend schooljaar verder in leerjaar 4. Dat we dit “gepersonaliseerd” onderwijs geven met de nieuwste digitale leermiddelen spreekt bijna als vanzelf. Op MY college krijgen de leerlingen een iPad in bruikleen van de school.

Naast een reguliere mavo-opleiding heeft MY college in de bovenbouw het profiel MY skills

(Dienstverlening en Producten), zowel op basis- als kaderberoepsgerichte leerweg. In het derde leerjaar kunnen leerlingen hier hun eigen keuzevakken in kiezen.  Omdat de onderdelen uit diverse werkgebieden van de maatschappij komen, noemen we het nieuwe profiel ook wel vmbo – breed. Leerlingen worden meer allround opgeleid en kunnen straks in het mbo een betere, goed doordachte  keus maken.
Op de open dag kunnen ouders en leerlingen zich ruim voor laten lichten over de mogelijkheden bij MY learning en MY skills.

MY college laat zien dat onderwijs ook anders kan!

Geïnteresseerd? Kom dan langs op vrijdag 24 januari. Er is van alles te zien, te proeven en te doen. Iedereen is van harte welkom.

20 dec 2019 MY-Xmasparty weer onvergetelijk!

Gisteren, donderdag 19 december, was er weer de traditionele MY college afsluiting van het jaar: MY X-masparty. Ieder jaar denk je: “Nu is de top bereikt en dan blijkt het toch nog beter, leuker, gezelliger, mooier, feestelijker, indrukwekkender, smakelijker, strakker, romantischer…….ga zo maar door. De ouderraad en leerlingenraad hadden alles uit de kast gehaald om er een mega-event van te maken. En dat was het!

De eerste gasten waren natuurlijk de winnaars van de Limorit. Zij mochten als eersten naar binnen. Met de witte hummer werden de winnaars als ware het "Hollywood celebs" over de rode loper ontvangen: onvergetelijk! Ook had bijna iedereen zich aan de dresscode gehouden: strakke pakken, vlinderdasjes, een echt X-mas pak, lange jurken, korte rokjes en heel veel knellende naaldhakken: het was kijken en bekeken worden.

De aula was omgetoverd in een met honderden lichtjes verlichte feestzaal alsof het een filmset was in Holywood. De muziek was geweldig door DJ Max Lucky en er was nog een optreden van Drey Toriano, een plaatselijk R&B artiest waar we zeker nog wel meer van zullen gaan horen.

Ook de inwendige mens werd zeker niet vergeten. Er was dan ook van alles en alles was "all-inclusive”: snoep, chocolade, smoothies en natuurlijk heerlijke, versgebakken wafels met aardbeien-, chocolade- of caramelsaus, of alle drieJ. Kortom, iedereen stuiterde van alle kleurstoffen alle kanten op en ging lekker los op de dansvloer: jumpend, van links, naar rechts, knipogend, flirtend, zoenend, huggend en ……….samen in de arrenslee voor een onvergetelijke foto van dit fantastisch feest!

Bekijk ze bij MY pictures.

Ouderraad en leerlingenraad: van harte bedankt dat jullie dit weer mogelijk hebben gemaakt.

Jullie zijn geweldig!

 

19 dec 2019 Foto's Acroshow nu online!

Pffffffffff................het was even uitzoeken: van de 1200 foto's hebben we een selectie gemaakt van 290! Sta jij er tussen? Kijk gauw bij MY pictures of op Facebook.

De filmpjes hebben wat meer bewerkingstijd nodig. Maar als je de foto's heel snel doorklikt, lijkt het te bewegen!

17 dec 2019 And the winners are.......

Vandaag was de trekking van de limoservice op het komende schoolfeest MY X-masparty. De onderstaande leerlingen wonnen de prijs. Zij zullen door een limousine worden opgehaald thuis en worden op de rode loper afgezet. Natuurlijk mogen ze een vriend of vriendin meenemen.

De winnaars zijn:

Damian Werring - 2D
Gwendelyn van Beelen - 1C
Ayoub Tarif - 1D
Julia Poldervaart (niet op foto) - 3A

Van harte gefeliciteerd met jullie prijs!

12 dec 2019 MY x-masparty coming up soon!

Volgende week donderdag 19 december is het zo ver: het mega-event van het schooljaar: MY x-masparty. Wie zijn kaartje in de voorverkoop aanschaft, maakt kans op de traditionele limorit:  jij en je vriend/vriendin worden thuis opgehaald en we zetten jullie af op de rode loper. 

De dresscode is gala: avondjurken, naaldhakken, strop- en vlinderdassen: maak er wat moois en feestelijks van!

MY college only: geen introducées!

10 dec 2019 Paarse vrijdag op MY college

Aankomende vrijdag 13 december is het paarse vrijdag. Paarse vrijdag is een dag waarop scholieren, studenten en docenten door het dragen van de kleur paars op school hun solidariteit kunnen tonen met de LGBTQ+ community. (Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender, Queer or Questioning).

Paarse vrijdag wordt georganiseerd omdat scholen in Nederland nog vaak geen veilige plek voor LGBTQ+-jongeren zijn. MY college is inmiddels voorzien van veel posters. Tijdens de dagstarts van deze week wordt er aandacht besteed aan paarse vrijdag en wordt leerlingen gevraagd om (als zij dit willen) komende vrijdag in paarse outfit naar school te komen. Er zijn ook zo’n 400 polsbandjes besteld die leerlingen en docenten kunnen dragen uit solidariteit.

Het is uiteraard geen verplichting om mee te doen, sommige leerlingen en collega’s zullen ervoor kiezen om geen bandje of paarse kleding te dragen. Dit is uiteraard ook prima.

Het doel is te laten zien dat je oké bent met alle seksuele oriëntaties en vindt dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn.  

Meer weten: Filmpje jeugdjournaal over paarse vrijdag: https://www.youtube.com/watch?v=OnGO8Hc1G_w

05 dec 2019 Studiebeurs west in Ahoy

Dit weekend is de Studiekeuzebeurs West in Ahoy. Dit evenement is mogelijk interessant voor leerlingen in het eindexamenjaar die nog niet weten wat ze na MY college gaan doen. Op vrijdag 6 en zaterdag 7 december kun je gaan kijken wat er allemaal mogelijk is. 

Ieder jaar worstelen vele leerlingen weer met één van de belangrijkste keuzes in hun leven: het kiezen van een vervolgopleiding. Sta jij voor je studiekeuze? Of twijfel je over de studie die je gekozen hebt? Wil jij na je huidige studie nog doorstuderen? Of heb je een zoon of dochter die voor zijn of haar studiekeuze staat? Breng dan een bezoek aan Studiekeuzebeurs West. Met ruim 60 deelnemende (onderwijs)instellingen uit binnen- en buitenland, de meest uiteenlopende opleidingen op mbo en hbo niveau en een inspirerend programma mag Studiekeuzebeurs West hét studiekeuze-evenement van West-Nederland genoemd worden. Studiekeuzebeurs West vindt plaats op vrijdag 6 & zaterdag 7 december 2019 in Rotterdam Ahoy. Mocht je samen met anderen de beurs bezoeken zorg er dan voor dat iedereen zich registreert als bezoeker om wachtrijen bij de ingang te voorkomen.

Kijk ook op: Studiekeuzebeurs West

 

12 nov 2019 Kluisjescontrole levert niets op

In deze periode van het jaar houdt de politie van Nissewaard kluisjescontrole op alle middelbare scholen in Nissewaard. Vanmorgen was MY college aan de beurt. Na een intensieve controle door 6 politieagenten waarbij alle kluisjes open gingen, konden we tevreden vaststellen dat er niets van wapens, verdovende middelen of vuurwerk werd gevonden. De controle wordt juist nu gehouden omdat er nu al regelmatig illegaal vuurwerk wordt verhandeld of afgestoken. Door deze controles op middelbare scholen hopen we dit tegen te gaan.

Nog even voor de goede orde: wie betrapt wordt op het in bezit hebben van, verhandelen of afsteken van vuurwerk in en rond de school zal onmiddellijk worden geschorst. Daarbij zal ook je naam aan de wijkagent worden doorgegeven.

06 nov 2019 Nader bericht staking 6 november volgt

Afgelopen vrijdag had minister Slob met de vakbonden en de werkgevers in het basis-en voortgezet onderwijs een akkoord gesloten. Inmiddels hebben diverse bonden afstand van het convenant genomen daar een aanzienlijk deel van dit geld eenmalig was en geen structurele investering in een hoger salaris en minder werkdruk waar men de actie voor voerde.

Na intern overleg met alle Galilei scholen is vanmorgen besloten dat de staking op woensdag 6 november daarom gewoon doorgaat. Ouders zijn per mail geïnformeerd. Er zijn deze dag geen lessen.
 

 

 

04 okt 2019 MY black&white party

Donderdag 3 oktober was het eerste schoolfeest van dit schooljaar. Thema was dit keer Black&White. De ouder- en leerlingenraad hadden de aula weer omgetoverd in een schitterende feestruimte helemaal in het thema. Natuurlijk ontbraken de blacklights niet, was er weer van alles te eten en te drinken en kon iedereen weer helemaal los op de dansvloer. We kunnen nu al niet wachten tot de kerst!

Bekijk de foto's bij MY pictures of op Facebook. 

30 sep 2019 At your service bezoekt de brandweer

Vorige week was het keuzevak At your service op bezoek bij de brandweer. Het was een heel interessante ochtend waarbij de leerlingen niet alleen mochten kijken, maar zelfs ook 35 meter de lucht in gingen met een hoogwerker. Iedereen had het super naar zijn zin. Brandweerkazerne Spijkenisse bedankt!

Bekijk de foto's bij MY pictures of Facebook.

19 sep 2019 Coming soon at MY college!

17 sep 2019 Leerjaar 4 zoekt het hoger op!

Vorige week vrijdag had leerjaar 4 hun sportactiviteitendag. Dit keer werd er een bezoek gebracht aan Abel Klimbos. Dat viel bij de meesten goed in de smaak, al moest je soms je hoogtevrees een klein beetje verbijten.

Bekijk de foto's op MY pictures.

13 sep 2019 Nissewaard actief

Met het project High Five probeert de gemeente Nissewaard jongeren actief te krijgen door het aanbieden van gratis snuffellessen van 30 september tot 13 oktober. Ga naar de website www.actiefnissewaard.nl en kijk naar de mogelijkheden.
Alle leerlingen ontvangen binnenkort ter promotie een gratis anti-skimhoesje via hun coach.

05 sep 2019 Sportief begin van het schooljaar

Vandaag was de sportdag voor leerjaar 1 en 2 bij de Olympiahal in Spijkenisse. Het weer liet ons gelukkig niet in de steek, af en toe wat regendruppels maar daar lieten we ons niet door uit het veld slaan.  

De stamgroepen streden tegen elkaar voor de overwinning op 6 verschillende onderdelen. De uiteindelijke winnaar werd de klas 2A van dhr. Bal. Ook was er heerlijke slagroomtaart voor nummer 2. Het was als vanouds: een super gezellige sportdag! 

Bekijk de foto's bij MY pictures en/of Facebook. 

02 sep 2019 PMD: ik doe mee!

PMD, oftewel Plastic, Metaal en Drinkpakken worden voortaan in de aula gescheiden van de rest van ons afval op MY college. Je kunt de afvalbakken herkennen aan de paarse deksels. Heb je je melk, blikje cola of pakje appelsap op: gooi het dan weg in een van deze paarse pakken.

Een beter milieu begint immers bij jezelf. Kleine moeite toch?!

Op de foto geven Gwendelyn, Destiny, Romaisa en Lorelai alvast het goede voorbeeld. Net 1 dag op MY college, nu al gevraagd als fotomodel😃

02 sep 2019 We zijn weer begonnen

Vandaag zijn we gestart met het nieuwe schooljaar 2019-2020 op MY college. We heten iedereen van harte welkom.

Alle leerjaren kwamen vandaag op school om kennis te maken met hun coach of mentor, nieuwe klasgenoten, roosters en nog veel meer informatie.

Ook zijn vandaag de eerste mails verstuurd met de nieuwe schoolgids en jaarplanning. Kijk in uw mailbox (of wellicht bij de spam/ongewenste mail) of u deze mail ontvangen heeft.
Volgende week zijn de voorlichtingsavonden. Ook hiervoor ontvangt u vandaag de uitnodiging.

We wensen alle leerlingen een succesvol jaar en hopen op een prettige samenwerking met alle ouders.

Het team van MY college.