2019-2020

23 jan 2020 Vrijdag 24 jan. open dag MY college

Open Dag op MY college: ervaar het vmbo!

MY college nodigt u en de leerlingen van groep 7 en 8 van harte uit op de open dag van vrijdag 24 januari. Onze openingstijden zijn  van 16.00 – 20.00 uur.

Op MY college, een kleinschalige school voor basis, kader en mavo, is het motto: “Alles draait om jou!”  Ontdek je talent, zoek waar je interesses liggen, ervaar hoe je het vindt om met bepaalde materialen of gereedschap te werken, leer je grenzen en mogelijkheden kennen.

MY college gaat nog een stap verder. Op MY college werken we met een nieuw onderwijsconcept:  “MY learning” waarbij “gepersonaliseerd leren” centraal staat. Hiermee sluit het naadloos aan bij ieder kind en bij het motto van de school: “Alles draait om jou”. Iedereen werkt per vak op zijn of haar niveau: we halen eruit wat erin zit! MY learning gaat komend schooljaar verder in leerjaar 4. Dat we dit “gepersonaliseerd” onderwijs geven met de nieuwste digitale leermiddelen spreekt bijna als vanzelf. Op MY college krijgen de leerlingen een iPad in bruikleen van de school.

Naast een reguliere mavo-opleiding heeft MY college in de bovenbouw het profiel MY skills

(Dienstverlening en Producten), zowel op basis- als kaderberoepsgerichte leerweg. In het derde leerjaar kunnen leerlingen hier hun eigen keuzevakken in kiezen.  Omdat de onderdelen uit diverse werkgebieden van de maatschappij komen, noemen we het nieuwe profiel ook wel vmbo – breed. Leerlingen worden meer allround opgeleid en kunnen straks in het mbo een betere, goed doordachte  keus maken.
Op de open dag kunnen ouders en leerlingen zich ruim voor laten lichten over de mogelijkheden bij MY learning en MY skills.

MY college laat zien dat onderwijs ook anders kan!

Geïnteresseerd? Kom dan langs op vrijdag 24 januari. Er is van alles te zien, te proeven en te doen. Iedereen is van harte welkom.

20 dec 2019 MY-Xmasparty weer onvergetelijk!

Gisteren, donderdag 19 december, was er weer de traditionele MY college afsluiting van het jaar: MY X-masparty. Ieder jaar denk je: “Nu is de top bereikt en dan blijkt het toch nog beter, leuker, gezelliger, mooier, feestelijker, indrukwekkender, smakelijker, strakker, romantischer…….ga zo maar door. De ouderraad en leerlingenraad hadden alles uit de kast gehaald om er een mega-event van te maken. En dat was het!

De eerste gasten waren natuurlijk de winnaars van de Limorit. Zij mochten als eersten naar binnen. Met de witte hummer werden de winnaars als ware het "Hollywood celebs" over de rode loper ontvangen: onvergetelijk! Ook had bijna iedereen zich aan de dresscode gehouden: strakke pakken, vlinderdasjes, een echt X-mas pak, lange jurken, korte rokjes en heel veel knellende naaldhakken: het was kijken en bekeken worden.

De aula was omgetoverd in een met honderden lichtjes verlichte feestzaal alsof het een filmset was in Holywood. De muziek was geweldig door DJ Max Lucky en er was nog een optreden van Drey Toriano, een plaatselijk R&B artiest waar we zeker nog wel meer van zullen gaan horen.

Ook de inwendige mens werd zeker niet vergeten. Er was dan ook van alles en alles was "all-inclusive”: snoep, chocolade, smoothies en natuurlijk heerlijke, versgebakken wafels met aardbeien-, chocolade- of caramelsaus, of alle drieJ. Kortom, iedereen stuiterde van alle kleurstoffen alle kanten op en ging lekker los op de dansvloer: jumpend, van links, naar rechts, knipogend, flirtend, zoenend, huggend en ……….samen in de arrenslee voor een onvergetelijke foto van dit fantastisch feest!

Bekijk ze bij MY pictures.

Ouderraad en leerlingenraad: van harte bedankt dat jullie dit weer mogelijk hebben gemaakt.

Jullie zijn geweldig!

 

19 dec 2019 Foto's Acroshow nu online!

Pffffffffff................het was even uitzoeken: van de 1200 foto's hebben we een selectie gemaakt van 290! Sta jij er tussen? Kijk gauw bij MY pictures of op Facebook.

De filmpjes hebben wat meer bewerkingstijd nodig. Maar als je de foto's heel snel doorklikt, lijkt het te bewegen!

17 dec 2019 And the winners are.......

Vandaag was de trekking van de limoservice op het komende schoolfeest MY X-masparty. De onderstaande leerlingen wonnen de prijs. Zij zullen door een limousine worden opgehaald thuis en worden op de rode loper afgezet. Natuurlijk mogen ze een vriend of vriendin meenemen.

De winnaars zijn:

Damian Werring - 2D
Gwendelyn van Beelen - 1C
Ayoub Tarif - 1D
Julia Poldervaart (niet op foto) - 3A

Van harte gefeliciteerd met jullie prijs!

12 dec 2019 MY x-masparty coming up soon!

Volgende week donderdag 19 december is het zo ver: het mega-event van het schooljaar: MY x-masparty. Wie zijn kaartje in de voorverkoop aanschaft, maakt kans op de traditionele limorit:  jij en je vriend/vriendin worden thuis opgehaald en we zetten jullie af op de rode loper. 

De dresscode is gala: avondjurken, naaldhakken, strop- en vlinderdassen: maak er wat moois en feestelijks van!

MY college only: geen introducées!

10 dec 2019 Paarse vrijdag op MY college

Aankomende vrijdag 13 december is het paarse vrijdag. Paarse vrijdag is een dag waarop scholieren, studenten en docenten door het dragen van de kleur paars op school hun solidariteit kunnen tonen met de LGBTQ+ community. (Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender, Queer or Questioning).

Paarse vrijdag wordt georganiseerd omdat scholen in Nederland nog vaak geen veilige plek voor LGBTQ+-jongeren zijn. MY college is inmiddels voorzien van veel posters. Tijdens de dagstarts van deze week wordt er aandacht besteed aan paarse vrijdag en wordt leerlingen gevraagd om (als zij dit willen) komende vrijdag in paarse outfit naar school te komen. Er zijn ook zo’n 400 polsbandjes besteld die leerlingen en docenten kunnen dragen uit solidariteit.

Het is uiteraard geen verplichting om mee te doen, sommige leerlingen en collega’s zullen ervoor kiezen om geen bandje of paarse kleding te dragen. Dit is uiteraard ook prima.

Het doel is te laten zien dat je oké bent met alle seksuele oriëntaties en vindt dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn.  

Meer weten: Filmpje jeugdjournaal over paarse vrijdag: https://www.youtube.com/watch?v=OnGO8Hc1G_w

05 dec 2019 Studiebeurs west in Ahoy

Dit weekend is de Studiekeuzebeurs West in Ahoy. Dit evenement is mogelijk interessant voor leerlingen in het eindexamenjaar die nog niet weten wat ze na MY college gaan doen. Op vrijdag 6 en zaterdag 7 december kun je gaan kijken wat er allemaal mogelijk is. 

Ieder jaar worstelen vele leerlingen weer met één van de belangrijkste keuzes in hun leven: het kiezen van een vervolgopleiding. Sta jij voor je studiekeuze? Of twijfel je over de studie die je gekozen hebt? Wil jij na je huidige studie nog doorstuderen? Of heb je een zoon of dochter die voor zijn of haar studiekeuze staat? Breng dan een bezoek aan Studiekeuzebeurs West. Met ruim 60 deelnemende (onderwijs)instellingen uit binnen- en buitenland, de meest uiteenlopende opleidingen op mbo en hbo niveau en een inspirerend programma mag Studiekeuzebeurs West hét studiekeuze-evenement van West-Nederland genoemd worden. Studiekeuzebeurs West vindt plaats op vrijdag 6 & zaterdag 7 december 2019 in Rotterdam Ahoy. Mocht je samen met anderen de beurs bezoeken zorg er dan voor dat iedereen zich registreert als bezoeker om wachtrijen bij de ingang te voorkomen.

Kijk ook op: Studiekeuzebeurs West

 

12 nov 2019 Kluisjescontrole levert niets op

In deze periode van het jaar houdt de politie van Nissewaard kluisjescontrole op alle middelbare scholen in Nissewaard. Vanmorgen was MY college aan de beurt. Na een intensieve controle door 6 politieagenten waarbij alle kluisjes open gingen, konden we tevreden vaststellen dat er niets van wapens, verdovende middelen of vuurwerk werd gevonden. De controle wordt juist nu gehouden omdat er nu al regelmatig illegaal vuurwerk wordt verhandeld of afgestoken. Door deze controles op middelbare scholen hopen we dit tegen te gaan.

Nog even voor de goede orde: wie betrapt wordt op het in bezit hebben van, verhandelen of afsteken van vuurwerk in en rond de school zal onmiddellijk worden geschorst. Daarbij zal ook je naam aan de wijkagent worden doorgegeven.

06 nov 2019 Nader bericht staking 6 november volgt

Afgelopen vrijdag had minister Slob met de vakbonden en de werkgevers in het basis-en voortgezet onderwijs een akkoord gesloten. Inmiddels hebben diverse bonden afstand van het convenant genomen daar een aanzienlijk deel van dit geld eenmalig was en geen structurele investering in een hoger salaris en minder werkdruk waar men de actie voor voerde.

Na intern overleg met alle Galilei scholen is vanmorgen besloten dat de staking op woensdag 6 november daarom gewoon doorgaat. Ouders zijn per mail geïnformeerd. Er zijn deze dag geen lessen.
 

 

 

04 okt 2019 MY black&white party

Donderdag 3 oktober was het eerste schoolfeest van dit schooljaar. Thema was dit keer Black&White. De ouder- en leerlingenraad hadden de aula weer omgetoverd in een schitterende feestruimte helemaal in het thema. Natuurlijk ontbraken de blacklights niet, was er weer van alles te eten en te drinken en kon iedereen weer helemaal los op de dansvloer. We kunnen nu al niet wachten tot de kerst!

Bekijk de foto's bij MY pictures of op Facebook. 

30 sep 2019 At your service bezoekt de brandweer

Vorige week was het keuzevak At your service op bezoek bij de brandweer. Het was een heel interessante ochtend waarbij de leerlingen niet alleen mochten kijken, maar zelfs ook 35 meter de lucht in gingen met een hoogwerker. Iedereen had het super naar zijn zin. Brandweerkazerne Spijkenisse bedankt!

Bekijk de foto's bij MY pictures of Facebook.

19 sep 2019 Coming soon at MY college!

17 sep 2019 Leerjaar 4 zoekt het hoger op!

Vorige week vrijdag had leerjaar 4 hun sportactiviteitendag. Dit keer werd er een bezoek gebracht aan Abel Klimbos. Dat viel bij de meesten goed in de smaak, al moest je soms je hoogtevrees een klein beetje verbijten.

Bekijk de foto's op MY pictures.

13 sep 2019 Nissewaard actief

Met het project High Five probeert de gemeente Nissewaard jongeren actief te krijgen door het aanbieden van gratis snuffellessen van 30 september tot 13 oktober. Ga naar de website www.actiefnissewaard.nl en kijk naar de mogelijkheden.
Alle leerlingen ontvangen binnenkort ter promotie een gratis anti-skimhoesje via hun coach.

05 sep 2019 Sportief begin van het schooljaar

Vandaag was de sportdag voor leerjaar 1 en 2 bij de Olympiahal in Spijkenisse. Het weer liet ons gelukkig niet in de steek, af en toe wat regendruppels maar daar lieten we ons niet door uit het veld slaan.  

De stamgroepen streden tegen elkaar voor de overwinning op 6 verschillende onderdelen. De uiteindelijke winnaar werd de klas 2A van dhr. Bal. Ook was er heerlijke slagroomtaart voor nummer 2. Het was als vanouds: een super gezellige sportdag! 

Bekijk de foto's bij MY pictures en/of Facebook. 

02 sep 2019 We zijn weer begonnen

Vandaag zijn we gestart met het nieuwe schooljaar 2019-2020 op MY college. We heten iedereen van harte welkom.

Alle leerjaren kwamen vandaag op school om kennis te maken met hun coach of mentor, nieuwe klasgenoten, roosters en nog veel meer informatie.

Ook zijn vandaag de eerste mails verstuurd met de nieuwe schoolgids en jaarplanning. Kijk in uw mailbox (of wellicht bij de spam/ongewenste mail) of u deze mail ontvangen heeft.
Volgende week zijn de voorlichtingsavonden. Ook hiervoor ontvangt u vandaag de uitnodiging.

We wensen alle leerlingen een succesvol jaar en hopen op een prettige samenwerking met alle ouders.

Het team van MY college.

02 sep 2019 PMD: ik doe mee!

PMD, oftewel Plastic, Metaal en Drinkpakken worden voortaan in de aula gescheiden van de rest van ons afval op MY college. Je kunt de afvalbakken herkennen aan de paarse deksels. Heb je je melk, blikje cola of pakje appelsap op: gooi het dan weg in een van deze paarse pakken.

Een beter milieu begint immers bij jezelf. Kleine moeite toch?!

Op de foto geven Gwendelyn, Destiny, Romaisa en Lorelai alvast het goede voorbeeld. Net 1 dag op MY college, nu al gevraagd als fotomodel😃