2018-2019

Gisteren was de jaarlijkse sportdag van MY college voor leerjaar 1,2 en 3 bij de Olympiahal in Spijkenisse. Wederom mochten we niet klagen over het weer, na wat bewolking kwam het zonnetje flink door en werd het echt zweten geblazen. Al vroeg in de ochtend werden alle speelvelden klaargezet en de sportsectie had alles weer tot in de puntjes georganiseerd. 

Maar liefst 20 teams streden met en tegen elkaar met maar liefst 10 verschillende onderdelen. De uiteindelijke winnaar werd het team van dhr. Droog dat alle onderdelen wist te winnen. Ook waren er heerlijke slagroomtaarten voor nummers 2 en 3. Het was als vanouds: een super gezellige MY college sportdag!

 Heel, heel veel foto's vind je bij MY pictures en op Facebook.

11 jul 2019 Woensdag al rapport ophalen

De kinderen kunnen woensdag 17 juli om 13.00 uur al hun rapporten en /of tredeoverzichten ophalen bij hun coach of mentor. In de jaarplanning stond dit op vrijdag. Het geeft ons zo echter iets meer ruimte om het komende schooljaar alvast verder te organiseren.

Hierna hoeven de kinderen dus niet meer op school te komen.

 

05 jul 2019 Alle foto's van diploma-uitreiking 2019 nu online

Benieuwd hoe het was, nog een traantje wegpinken, om nooit te vergeten: alle foto's van de diploma uitreiking staan nu op de site en op Facebook. Check MY pictures bovenaan de homepage!

27 jun 2019 Workshop Big Green Egg

Dinsdag 25 juni ging het keuzevak Spicy Hot BBQ op bezoek bij De Kokerij in Oostvoorne waar de leerlingen een Masterclass “Big Green Egg” gingen volgen. Tijdens de vele lessen op school hebben ze op een praktische manier kennis gemaakt met de facetten van de catering waar onder andere BBQ valt. Met deze masterclass leerden ze alles over de “Big Green Egg”, de opvallende keramieke barbecue die helemaal “hot”is op dit moment. Na afloop konden de leerlingen genieten van al hun zelfbereide gerechten.

Lessen in barbecuen! Da's best handig met deze hittegolven. Bekijk de foto's bij MY pictures.

23 jun 2019 Komende twee dagen tropenrooster

Vanwege de voorspelde hittegolf werkt MY college de komende twee dagen met een tropenrooster. Dit houdt het volgende in:

Voor de onderbouw: de lessen beginnen normale tijd maar duren korter zodat de leerlingen om 12.00 uur klaar zijn.

Voor de bovenbouw: Heb je les? Dan start de les gewoon om 8.10 uur. Heb je dagstart? Die begint nu om 8.30 uur en duurt tot 8.50 uur. De lessen in de bovenbouw gaan daarna door volgens het normale rooster maar duren slechts 40 minuten. De nieuwe tijden staan op de website bij het rooster.

De afspraken die gemaakt zijn met de leerlingen van At your service (meehelpen met verkeersexamen) en de excursie van dinsdag (Green Egg in Oostvoorne) gaan gewoon door.

Leerlingen die PTA-onderdelen voor gym moeten inhalen(dinsdag 15.15 uur) nemen contact op met hun vakdocent voor de nieuwe afnametijd. 

21 jun 2019 Tropenrooster nog onzeker

Voor volgende week worden er bijzonder hoge temperaturen, van wel meer dan 35 graden verwacht. De term tropenrooster zoemt al in de gangen. Voor de duidelijkheid stellen we dat besluit om het rooster hierop aan te passen door de hele onderwijsgroep Galilei zal worden genomen voor alle 5 scholen. Pas na het weekend zal hier een besluit over worden genomen.

20 jun 2019 MY college zet stap naar rookvrij schoolterrein

Een gezonde leeromgeving vinden wij belangrijk. Daarom willen wij het roken op het schoolterrein met ingang van komend schooljaar nog verder beperken. Dan mogen alleen de leerlingen van leerjaar 4 (de huidige derdejaars) nog gebruik maken van de “gedoogzone” op het schoolplein. Het jaar daarop zal het hele schoolterrein helemaal rookvrij zijn, voor iedereen: leerlingen, docenten, ondersteunend personeel, ouders en bezoekers.

Ons gebouw was al langer rookvrij. Op het schoolterrein was alleen een klein deel waar roken door leerlingen van de bovenbouw werd gedoogd. Dit gaan we komend schooljaar afbouwen naar alleen leerjaar 4. Leerlingen van leerjaar 1, 2 en 3 mogen hier niet komen. Bij een overtreding zullen er maatregelen volgen. Voor de huidige onderbouwleerlingen verandert er eigenlijk niets: roken op het schoolterrein was voor hen immers al verboden.

Waarom een rookvrij schoolterrein?

Vanaf augustus 2020 moeten alle scholen een rookvrij schoolterrein hebben. Onze school wil leerlingen een gezonde en rookvrije leeromgeving bieden. Uit onderzoek blijkt dat de helft van de rokers begint op het schoolplein. Op dit moment raken 75 leerlingen per dag in Nederland verslaafd aan roken. Hoe jonger een roker start, des te groter de kans op verslaving. Een rookvrij schoolterrein helpt leerlingen niet te roken en voorkomt ook ongewenst meeroken.

Met elkaar dragen we bij aan een gezonde leeromgeving.

Meer informatie kunt u vinden op: https://www.rookvrijschoolterrein.nl

 

 

 

03 jun 2019 Werken aan je sixpack voor deze zomer?

19 apr 2019 Lenteschool weer een groot succes!

Vandaag, terwijl bijna alle leerlingen van MY college genoten van een vrije dag, moesten nog 33 leerlingen uit leerjaar 3 die de Lenteschool volgden, zich voluit concentreren op hun tweede herkansingstoets. De reacties van de leerlingen zijn erg positief: ze vinden dat ze ontzettend veel geleerd hebben!
Een van de leerlingen vertelde stralend dat ze wiskunde nu eindelijk echt leuk vond. Een ander vertelde trots dat ze nu een goede methode had geleerd om de stones van Engels te onthouden. Na de meivakantie komen de resultaten: we zijn reuze benieuwd. 
Op deze laatste dag was er taart en aan het eind voor iedereen een certificaat. Dik en dik verdiend!
En nu genieten van de vakantie!

15 apr 2019 Lenteschool van start gegaan

Vandaag, maandag 15 april is voor 33  leerlingen van leerjaar 3 de Lenteschool van start gegaan. De Lenteschool is voor een leerling die voor een bepaald vak zwak staat, een unieke kans om tijdens een korte, maar intensieve periode te worden gemotiveerd, studievaardigheden aan te leren en eventuele opgelopen achterstanden weg te werken en/of om zo een betere kans te hebben om bevorderd te worden.

De Lenteschool wordt uitgevoerd door Remind, een organisatie die gespecialiseerd is studiebegeleiding. Zij kiezen bewust voor werken in een andere setting met een andere aanpak, omdat de ervaring leert dat dat erg goed werkt. In het begin van het schooljaar deden zij ook de “Slim jezelf zijn dag” voor leerjaar 3.

Met deelname aan de Lenteschool krijgen de leerlingen de mogelijkheid om 2 toetsen te herkansen en daar gaan ze deze week, onder leiding van een vakbegeleider van Remind,  hard aan werken. De eerste reacties van de leerlingen waren zeer positief.

We wensen onze leerlingen veel succes.

02 apr 2019 Een hartstikke leuke les!

Momenteel zijn de 3e jaars voor 3 weken op stage. Maar vorige week hielden sommigen hun hart vast. Het was weer tijd voor het hartpracticum.

De meeste leerlingen hebben hier met hart en ziel aan gewerkt, maar bij sommige leerlingen zonk het hart een beetje in de schoenen. Het is natuurlijk ook best wel spannend. Gelukkig staken de leerlingen elkaar een hart onder de riem. Het was tenslotte voor een cijfer.

Sam kwam de juf helpen en kwam erachter dat waar het hart vol van is, ook wel eens op de muur belandt. Gelukkig was alles makkelijk schoon te maken. Dat was een pak van het hart van de juf. Al met al waren het hartstikke leuke lessen!

Bekijk de foto's op MY pictures.

29 mrt 2019 Foute foto's van fantastisch feest

Gisteren was er weer groot feest op MY college: MY foute feest. Het was als vanouds druk en gezellig met dit keer als thema : MY foute feest. Dat had veel leerlingen maar ook docenten uitgedaagd om eens goed in de kledingkast te zoeken naar de meest foute outfit die je kan bedenken: het deed zeer aan je ogen.  Dhr. Droog zag er uit als een echte "Johnny" in zijn gabberpak en hij won dan ook de tweede prijs voor de meest opvallende kleding. Mary-Jean uit 4M werd eerste. Voor de vierdejaars betekende dit het laatste feest op MY college. Zij hadden donderdag de laatste lesdag en gaan vrijdag paintballen. 

Bekijk de foto's  op MY pictures.

29 mrt 2019 Vierdejaars zijn er klaar mee en klaar voor!

Vandaag hadden de vierdejaars hun "afscheidsfeestje". Ze waren klaar met hun reguliere lessen volgens het rooster en beginnen volgende week aan hun praktijkexamens. Klas 4 mavo heeft nog enkele weken examentraining om de laatste puntjes op de i te zetten. Daarom een dag om op sportieve wijze elkaar eens flink onder vuur te nemen en eens lekker en gezellig te schransen in all-you-can-eat De Watertuin. De examentijd gaat nu echt beginnen. Spannend voor iedereen. We wensen jullie heel veel succes!

Kijk naar de foto's op MY pictures

08 mrt 2019 Met MY foute feest weer knallend uit je dak!

Op donderdag 28 maart is er het laatste schoolfeest van dit schooljaar: MY foute feest. Het belooft weer een megafeest te worden waar MY college zo'n beetje bekend om is. Deze keer als thema: het foute feest: foute kleding, foute muziek, foute vrienden, foute moves.......alles mag, als het maar goed fout is. Ga eens lekker uit je dak en laten we er met z'n allen weer een waanzinnig succes van maken. De voorverkoop start binnenkort.

31 jan 2019 Emma wint heerlijke taart

Emma de Haan, leerling van de Montessorischool in Spijkenisse is de winnares geworden van de taart die verloot werd onder de bezoekers van de open dag.
Gisteren kreeg Emma de taart uitgereikt door Ruud Vet tijdens de proeflessen voor groep 8.

Van harte Emma en eet smakelijk!

30 jan 2019 Ardennenreis 4 mavo was onvergetelijk!

Eindelijk was het zover afgelopen weekend, 4 mavo is naar de Ardennen geweest. Het tripje, dat zij overigens zelf georganiseerd hadden, was een daverend succes.


Vrijdag eerst nog even les en daarna begon het “Wie is de mol” spel, dit onderdeel was zelf verzonnen en ging het gehele weekend door. Om 14u vertrokken de leerlingen met mevrouw van Deijk, meneer Droog en Mevrouw van Meurs richting België en na aankomst werden de kamers al snel ingericht. Het huisje was van alle gemakken voorzien en had zelfs 2 bubbelbaden, een tafelvoetbal en een pooltafel. ’s Avonds was het weer tijd voor een ronde van “Wie is de mol” en ging de gezelligheid nog tot in de late uurtjes door.
Zaterdag zat iedereen weer op tijd aan het ontbijt, dat was nodig want er volgde een flinke boswandeling. Dat was afzien in het heuvelachtige gebied, maar een klein lesje over de planten die onderweg gezien zijn en het zien van een ijsvogel maakte de wandeling zeker de moeite waard.  Het middagprogramma bestond uit een bezoek aan Namen, de hoofdstad van Wallonië. Hier is rondgewandeld door et centrum van de stad en een klein beetje winkelen mocht daarbij uiteraard niet ontbreken. De avond werd gevuld met de volgende ronde van “Wie is de mol” en het kijken van, soms toch wel heel spannende, films.
Zondag mocht er een beetje uitgeslapen worden voordat de grotten van Hotton bezocht werden. Terwijl er afgedaald werd naar 70m diepte werd er geleerd over het ontstaan en de ontdekking van de grotten en was het genieten met de prachtig gevormde stalagmieten en stalactieten. Door het regenachtige weer zagen velen het niet zitten om nog naar Durbuy, het kleinste stadje van de Ardennen, te gaan. Gelukkig is mevrouw van Deijk niet bang voor een beetje regen en ging zij met een klein groepje meiden op weg terwijl meneer Droog en mevrouw van Meurs weer terugkeerden naar het huisje met de overige leerlingen om nog een beetje te chillen. De laatste avond was aangebroken, dus ook de laatste ronde van “Wie is de mol”.
Na wederom een korte nacht was het vroeg opstaan op maandag om in te pakken en het huisje weer op orde te krijgen. Dat was makkelijker gezegd dan gedaan omdat naast de eigen spullen ook de gezamenlijke rommel opgeruimd moest worden. Maar na een snelle inspectie was het huisje weer helemaal goedgekeurd. De auto’s waren na een nacht van een goede laag sneeuw voorzien, zo ook de wegen, dus rustig aan werd de terugreis naar Spijkenisse ingezet. Onderweg was er nog tijd voor de laatste activiteit, namelijk bowlen op een hele mooie baan in Breda, strike na strike werd gegooid. Ter afsluiting werd er nog even wat gegeten bij de KFC in Spijkenisse om vervolgens weer naar school te gaan zodat iedereen weer lekker naar huis kon voor een welverdiend dutje.

21 jan 2019 Open dag weer druk bezocht

Op vrijdag 18 januari hadden we de jaarlijkse open dag op MY college. Gezellig, lekker (overal was er wel iets te eten:-)), druk bezocht en tijd te kort zijn de woorden waarin de dag zich ieder jaar weer laat samenvatten. Veel belangstelling voor MY learning waarbij onze eigen leerlingen de beste ambassadeurs blijken te zijn van dit nieuwe onderwijssysteem. Zij legden ouders en leerlingen van groep 8 precies uit hoe het werkt en wat hun ervaringen zijn.

Ook voor het nieuwe profiel in de bovenbouw, MY skills, was er veel belangstelling. De handige mappen met de profieldelen Events & Hospitality, Sales & Marketing, Technics & Development en Media & Design vonden gretig aftrek.

Je kon een Italiaans koken, piano spelen met limonadebekertjes, foto’s laten maken, je nagels laten lakken, vechten met robots, macarons maken, gitaarles krijgen, scienceproefjes, wiskunderaadsels, talenquizjes…….en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Ogen, oren, handen maar vooral heel veel tijd kwamen bezoekers te kort.

De eerste foto’s van de open dag staan op Facebook. Het is op dit moment niet mogelijk om de foto's te uploaden op de site. We werken er hard aan om dit op te lossen. Bekijk ook de film van de open dag die Roel van Deursen, opa van een van onze leerlingen heeft gemaakt.

Dank aan alle leerlingen die hebben meegeholpen aan de open dag. We hadden een topteam dit jaar! Jullie zijn het beste visitekaartje van MY college. Super bedankt voor jullie hulp.

 

17 jan 2019 Film Acroshow op YouTube

Op woensdag 12 december was er de Acro-show van de leerlingen van klas 1. Het heeft even geduurd maar er is een leuk filmpje van gemaakt. Bekijk het filmpje op ons Facebook of ga naar ons YouTubekanaal. Klik hiervoor op het rode icoontje onderaan de homepage.

Morgen met de open dag zullen er ook 4 Acro-voorstellingen in de aula zijn. Kom zeker kijken naar dit spektaculaire onderdeel van onze gymlessen.

13 jan 2019 Indeling keuzevakken bekend

Eind vorige week is de nieuwe indeling voor periode 3 en 4 van de keuzevakken van MY way bekend gemaakt. Als het goed is, zijn de leerlingen al door de mentor ingelicht. Anders kun je de indeling bekijken op de website bij Alles voor jou> info bovenbouw.

Het was dit keer bijzonder moeilijk om de verdeling zo te maken dat de groepen ongeveer even groot waren. Er is zoveel mogelijk rekening gehouden met de eerste of tweede keuze. Bij een enkeling moest er worden uitgeweken naar de derde keuze. We vertrouwen op ieders begrip hiervoor. 

21 dec 2018 MY X-masparty weer Megafeest

Donderdag 20 december was er het traditionele megafeest zoals alleen MY college dat kan neerzetten: MY X-masparty 2018. Ook dit jaar the main event of the year, talk of the town, hot, hotter and hot. Insta, Facebook, Snapchat: get buzzing!

Met een witte hummer werden de winnaars als ware het "Hollywood celebs" over de rode loper naar binnen gehaald: dat vergeet je de rest van je leven niet meer! Iedereen had weer super zijn best gedaan om er betoverend mooi uit te zien. Strakke pakken, vlinderdasjes, lange jurken, korte rokjes: werkelijk een sprookjesachtig gezicht.

De aula lijkt ieder jaar mooier te worden: honderden kerstlichtjes verlichtten de ruimte tot een droomzaal. De muziek was geweldig en er was nog een optreden van Drey Toriano, een plaatselijk R&B artiest waar we zeker nog wel meer van zullen gaan horen.

Voor de lekkere trek was er ook van alles: snoep, chocolade, ijs en natuurlijk heerlijke, versgebakken wafels. Iedereen ging los op de dansvloer: kijken en bekeken worden, knipogen, lachen, aftasten, aanraken, zoenen, huggen, tongen en……….samen in de arrenslee voor een onvergetelijke foto van dit superfeest!

Bekijk ze bij MY pictures.

Ouderraad en leerlingenraad: van harte bedankt dat jullie dit weer mogelijk hebben gemaakt.

12 dec 2018 Gezellige workshop kerstkransen

Dinsdag 11 december was er weer de traditionele workshop kerstkransen op MY college. Zo'n kleine 35 deelnemers gingen onder leiding van Diana Quak met kersttakken, snoeischaar en versiering aan de slag. Natuurlijk waren er ook weer ovenverse kersttimpen en warme chocomel. 
Het was weer een gezellige middag: laat de kerstman maar komen!

Bekijk de foto's op MY pictures en Facebook. 

03 dec 2018 Kom naar de acroshow van leerjaar 1!

Acro-gym is een combinatie van acrobatiek en gymnastiek. De afgelopen weken zijn de eerste klassen druk bezig geweest om met elkaar iets acrobatisch-spectaculairs te verzinnen en uit te voeren met de lessen gymnastiek. Lenigheid, samenwerking, concentratie en elkaar durven te vertrouwen zijn de basis voor deze klassenactiviteit. Natuurlijk is iedereen hartstikke trots op het eindresultaat en dat willen ze woensdag 12 december graag laten zien aan vaders, moeder, opa's en oma's, vriendinnen, vrienden, broers, zussen, buren enz. Kortom: iedereen is welkom.

De voorstelling duurt van 19.00 - 21.00 uur. 

26 nov 2018 Sporten voor het PTA

Op vrijdag 23 november hadden de 4e klassen een sportoriëntatiedag. Leerlingen konden 2 activiteiten kiezen uit de volgende sporten: fitness, Jumping XL, snowboarden, zwemmen, Zumba en bowlen. Deelname aan deze sportoriëntatiedag is verplicht als een onderdeel van het LO PTA-programma. Bekijk de foto's op MY pictures of op onze Facebookpagina.

20 nov 2018 Maak het op!

Aanstaande vrijdagmiddag, 23 november, wordt het betaalsysteem in de kantine aangepast naar contactloos betalen.

Dit betekent dat vanaf deze vrijdag (na de pauze) de oude schoolpassen niet meer gebruikt kunnen worden.

Het geld dat je op je oude pas hebt staan, moet je dus voor vrijdag opmaken. Dit geld kan niet op je nieuwe pas worden gezet. Je oude pas is na vrijdag onbruikbaar.

Dhr. F. Nefs.

05 nov 2018 Bowlen onderbouw

Omdat de gymzalen niet konden worden gebruikt in verband met de toetsweek van de bovenbouw, gingen de leerlingen van leerjaar 1 en 2 een middag bowlen met elkaar. Altijd gezellig. Bekijk de foto's bij MY pictures of Facebook. 

18 okt 2018 Rots en Water een doorslaand succes!

Alle leerlingen van het eerste jaar zijn de afgelopen weken bezig geweest met Rots en Watertraining. Hierbij hebben ze geleerd om voor jezelf op te komen, hoe ze kunnen reageren in situaties die ze vervelend vinden en hoe ze mentaal zich kunnen verdedigen.
Uiteindelijk was daar het bewuste plankje. Dit konden ze doorslaan met daarop een doel geschreven dat ze zelf bedacht hebben. Het is erg knap, maar het plankje is doorgeslagen door hen!

Bekijk de foto's op Facebook of bij MY pictures.

18 okt 2018 Filmpje van de BBQ

Bekijk de foto's bij MY pictures en het filmpje op YouTube van de gezellige BBQ bij het keuzevak Shape It.

 

https://youtu.be/dtTPlgQZn_w

 

 

16 okt 2018 Kijkje in de klas weer een groot succes

Op maandag 15 oktober was er op MY college het jaarlijkse: "Kijkje in de klas". Ouders van leerlingen uit leerjaar 1, 2 en 3 waren uitgenodigd om een een kijkje te nemen bij de lessen van hun zoon of dochter. Een traditie die we nu al enkele jaren organiseren en waar ook dit jaar weer volop belangstelling voor was. Een kleine 230 ouders hadden zich van te voren opgegeven om weer eens terug naar de schoolbanken te gaan.

Zo maakten de ouders van de onderbouw bijvoorbeeld eens mee hoe een dagstart bij MY learning gaat, werd bij biologie het skelet uitgelegd, leerden vaders puntlassen van hun zoon, werden er met ouders animatiefilmpjes gemaakt, gevulde koeken gebakken, haren verzorgd, handen gemanicuurd, pizza's en nasi bereid met moeder of broertje. Kortom, op maandagavond gonsde het van de activiteit in heel de school. Na afloop gaven veel ouders aan dat ze "Kijkje in de Klas" weer bijzonder hadden gewaardeerd. Bedankt voor uw belangstelling en complimenten. Die traditie houden we dus nog even vol.

Kijk naar de foto's bij MY pictures of op Facebook.

11 okt 2018 Op bezoek op het Binnenhof

Dinsdag 9 oktober bracht 4 mavo een bezoek aan de Tweede Kamer en het binnenhof. In het kader van de lessen maatschappijleer kregen zij er een rondleiding door het kamergebouw en de Ridderzaal. Ook waren er interactieve opdrachten. Het vragenuurtje liepen ze echter jammergenoeg net mis omdat ze 10 minuten eerder wegmoesten. Tycho en Luuk hebben naar eigen zeggen Mark Rutte gespot.
Een leerzame dag!

28 sep 2018 MY Hollywoodparty met glitter & glamour

MY college bestaat 5 jaar. Even een moment om bij stil te staan. Nou ja......stilstaan werd het zeker niet. 's Morgens was er een optreden van cabarettrio Enge Buren. Dat was niet alleen erg muzikaal maar ook lachen toen ze de zaal in kwamen en het publiek, leraar en leerling, even voor gek werden gezet.

's Avonds was er een dansfeest zoals we dat op MY college gewend zijn. Deze keer alles in het thema: Hollywood. De ouderraad en leerlingenraad hadden weer super hun best gedaan om alles tot in de puntjes te verzorgen. Er was popcorn, hotdogs, snoep en drinken en natuurlijk keiharde beats. Ook kon je jezelf en je vrienden/vriendinnen op de rode loper laten fotograferen, omringd door een sexy acteur of actrice.

Bekijk de foto's op MY pictures.

25 sep 2018 Binnenkort Kijkje in de klas

Op maandagavond 15 oktober organiseert MY college een ‘Kijkje in de klas’ voor alle ouders / verzorgers van de klassen 1 t/m 3. Houd deze datum vast vrij in uw agenda.

Sinds enkele jaren organiseren wij dit “kijkje in de klas” met openbare lessen om ouders te laten ervaren hoe hun kinderen les krijgen op onze school. Voor leerjaar 1 en 2 mag u onder andere meekijken hoe een dagstart en een dagsluiting verloopt, maar ook een instructie of het gebruik van de werkruimten.Voor de leerlingen van het 3e leerjaar mag u een kijkje nemen bij één van de keuzevakken van uw zoon/ dochter. Binnenkort ontvangt u een mail waarmee u zich kunt opgeven voor een "kijkje in de klas".

20 sep 2018 MY college bestaat 5 jaar

MY college bestaat deze maand vijf jaar en dat wil de school vieren ook! Op donderdag 27 september is het eerste spetterende lustrumfeest van MY college. Er zijn deze dag geen lessen maar de leerlingen worden op school verwacht om met elkaar naar een theatervoorstelling te gaan en ’s avonds is er natuurlijk het schoolfeest MY hollywoodparty.

Alle leerlingen gaan op 27 september overdag naar een theatervoorstelling van “Enge Buren” die gegeven zal worden bij onze buren (niet dezelfdeJ) in het gebouw van De Levende Steen. Enge Buren is een cabarettrio dat parodieën maakt op en bewerkingen van bestaande liederen uit de (pop)muziek. Het belooft een leuke en herkenbare voorstelling te worden.

‘s Avonds is er ons schoolfeest: MY hollywoodparty van 19.30 – 23-30 uur. Omdat we 5 jaar bestaan, heeft de ouderraad en leerlingenraad weer alles uit de kast gehaald voor een onvergetelijke avond. Kaarten 5 euro, all-inclusive! Kaarten te koop in de pauze of bij de deur tot 20.30.


15 sep 2018 MY hollywood party

YES! It's MY party time again. Dit keer is het thema Hollywood. Dus, get your glitter and glamour on and ask for your limousine! Be the shining star of the night!
Het is ook ons eerste lustrumfeest (MY college bestaat 5 jaar). Dat betekent dat we nog een leuke verrassing in petto hebben voor alle leerlingen.
Deze week vertellen we er meer over! Spannend!

14 sep 2018 Slim jezelf zijn in leerjaar 3

Op donderdag 13 september was er een “Slim jezelf zijn dag”, speciaal georganiseerd voor alle leerlingen van leerjaar 3. Zij kregen een training van één dag om de leerlingen te helpen slimmer en met meer motivatie te leren.

Het was een intensieve dag waarin vijf onderwerpen behandeld werden die te maken hebben met leren, namelijk: hersenen, onthouden, concentreren, slim teksten leren en motivatie. Slim jezelf zijn op school betekent dat je apps, technieken, strategieën en wetenschappelijke kennis gebruikt om te leren op een manier die bij jou past, en dat je op zoek gaat naar wie je wilt zijn en hoe je daar kunt komen. De trainers van Remind (de organisatie die ook de Lenteschool bij ons geeft) zijn enthousiaste studenten die geloven dat leren leuker en makkelijker wordt wanneer je weet hoe en waarom je leert. De klassen werden verdeeld in verschillende teams die met elkaar een actieve, leuke en leerzame competitie aangingen.

“Wel lang maar zeker leerzaam”, aldus de reactie van de meeste deelnemers. In de bovenbouw maken de leerlingen een begin met hun examenprogramma. Met deze intensieve training aan het begin, en de herhaling in de dagstarts, bereiden we ze hierop optimaal voor.

06 sep 2018 Schoolstewards helpen mee

Dit schooljaar zijn de leerlingen van het derde leerjaar begonnen met het project "Schoolstewards". Met dit project willen we de leerlingen betrekken bij de verkoop en surveillance in de aula en het schoolplein. De schoolstewards zijn herkenbaar aan hun speciale "MY college steward uniform". Ze krijgen een beoordeling voor hun inzet die meetelt met het cijfer voor MY skills (D&P) . Doel is de leerlingen verantwoordelijkheid, betrokkenheid en sociale vaardigheid bij te brengen. Ook op andere scholen draaien soortgelijke projecten en de resultaten zijn positief. Wij wensen de schoolstewards van leerjaar 3 heel veel succes!

 

31 aug 2018 Introductie onderbouw zeer geslaagd!

De introductiedagen dit jaar waren een drukte van jewelste.

Niet alleen leerjaar 1 maar ook leerjaar 2 had een druk programma.

Maandag kwamen we even wennen, de eerstejaars leerden elkaar kennen en de tweedejaars konden even bijpraten. Om de school wat op te vrolijken en de groepen te laten samenwerken hebben alle klassen een kunstwerk gemaakt. Iedere groep kreeg een hele stapel met schilderijtjes die uiteindelijk samen een afbeelding van een superheld vormen. Bij sommige groepen ontstond een kleurige massa terwijl bij anderen de originele kleuren werden aangehouden, stuk voor stuk prachtig.

Dinsdag hebben we ons bezig gehouden met afspraken maken, over de school en over hoe we met elkaar omgaan. Hierbij heeft leerjaar 1 de film Bluebird bekeken en leerjaar 2 de film Bully. Beide films werden door sommige leerlingen als best heftig ervaren, maar de boodschap was duidelijk, pesten is nooit leuk!

Woensdag was het tijd voor nog een creatieve opdracht, namelijk een klassenkunstwerk waarbij elke leerling een stukje van zichzelf op het doek kwijt kon. Ook was er tijd voor het circus waarin de leerlingen allerlei verschillende circus onderdelen zelf konden uitvoeren. Er kon geoefend worden met eenwielers, acrobatiek, hoelahoepen en jongleren. Maar ook kon er op een bal gelopen worden en werd er over een touw gewandeld. De leerlingen hebben geprobeerd om bordjes op stokjes te laten draaien en kunstjes te doen met de diabolo. En sommige leerlingen hebben daarbij onbekende talenten ontdekt!

Tot donderdag was het programma van leerjaar 1 en 2 uiteenlopend, maar nu was het moment om samen te komen. Dit gebeurde bij de Olympiahal voor de eerste sportdag van het schooljaar.

Onder leiding van onze vakgroep lichamelijke opvoeding hebben de leerlingen een heel toernooi tegen elkaar gespeeld met uiteenlopende sporten. Denk hierbij aan voetbal, handbal, volleybal, trefbal, enzovoorts. De klassen streden uit alle macht tegen elkaar, er zijn mooie wedstrijden te zien geweest en er is bovenal ook sportief gespeeld.

Vrijdag zijn de introductiedagen alweer voorbij en gaan de lessen volgens rooster van start.

Kijk ook naar de foto's op de website bij MY pictures (rechtsbovenin)

 

27 aug 2018 Voorlichtingsavonden nieuwe schooljaar

Volgende week zijn er voorlichtingsavonden voor alle leerjaren:

maandag 3 september: lj4

dinsdag 4 september: lj1 en 2

woensdag 5 september: lj3

Vandaag worden de uitnodigingen verstuurd per mail. Deze staan ook op de website bij Contact> correspondentie met ouders of volg de link.

22 aug 2018 Mail op komst

Houd uw mailbox in de gaten. Vrijdag kunt u alle informatie verwachten over het nieuwe schooljaar.