2018-2019

12 dec 2018 Gezellige workshop kerstkransen

Dinsdag 11 december was er weer de traditionele workshop kerstkransen op MY college. Zo'n kleine 35 deelnemers gingen onder leiding van Diana Quak met kersttakken, snoeischaar en versiering aan de slag. Natuurlijk waren er ook weer ovenverse kersttimpen en warme chocomel. 
Het was weer een gezellige middag: laat de kerstman maar komen!

Bekijk de foto's op MY pictures en Facebook. 

03 dec 2018 Kom naar de acroshow van leerjaar 1!

Acro-gym is een combinatie van acrobatiek en gymnastiek. De afgelopen weken zijn de eerste klassen druk bezig geweest om met elkaar iets acrobatisch-spectaculairs te verzinnen en uit te voeren met de lessen gymnastiek. Lenigheid, samenwerking, concentratie en elkaar durven te vertrouwen zijn de basis voor deze klassenactiviteit. Natuurlijk is iedereen hartstikke trots op het eindresultaat en dat willen ze woensdag 12 december graag laten zien aan vaders, moeder, opa's en oma's, vriendinnen, vrienden, broers, zussen, buren enz. Kortom: iedereen is welkom.

De voorstelling duurt van 19.00 - 21.00 uur. 

26 nov 2018 Sporten voor het PTA

Op vrijdag 23 november hadden de 4e klassen een sportoriëntatiedag. Leerlingen konden 2 activiteiten kiezen uit de volgende sporten: fitness, Jumping XL, snowboarden, zwemmen, Zumba en bowlen. Deelname aan deze sportoriëntatiedag is verplicht als een onderdeel van het LO PTA-programma. Bekijk de foto's op MY pictures of op onze Facebookpagina.

20 nov 2018 Maak het op!

Aanstaande vrijdagmiddag, 23 november, wordt het betaalsysteem in de kantine aangepast naar contactloos betalen.

Dit betekent dat vanaf deze vrijdag (na de pauze) de oude schoolpassen niet meer gebruikt kunnen worden.

Het geld dat je op je oude pas hebt staan, moet je dus voor vrijdag opmaken. Dit geld kan niet op je nieuwe pas worden gezet. Je oude pas is na vrijdag onbruikbaar.

Dhr. F. Nefs.

05 nov 2018 Bowlen onderbouw

Omdat de gymzalen niet konden worden gebruikt in verband met de toetsweek van de bovenbouw, gingen de leerlingen van leerjaar 1 en 2 een middag bowlen met elkaar. Altijd gezellig. Bekijk de foto's bij MY pictures of Facebook. 

18 okt 2018 Rots en Water een doorslaand succes!

Alle leerlingen van het eerste jaar zijn de afgelopen weken bezig geweest met Rots en Watertraining. Hierbij hebben ze geleerd om voor jezelf op te komen, hoe ze kunnen reageren in situaties die ze vervelend vinden en hoe ze mentaal zich kunnen verdedigen.
Uiteindelijk was daar het bewuste plankje. Dit konden ze doorslaan met daarop een doel geschreven dat ze zelf bedacht hebben. Het is erg knap, maar het plankje is doorgeslagen door hen!

Bekijk de foto's op Facebook of bij MY pictures.

18 okt 2018 Filmpje van de BBQ

Bekijk de foto's bij MY pictures en het filmpje op YouTube van de gezellige BBQ bij het keuzevak Shape It.

 

https://youtu.be/dtTPlgQZn_w

 

 

16 okt 2018 Kijkje in de klas weer een groot succes

Op maandag 15 oktober was er op MY college het jaarlijkse: "Kijkje in de klas". Ouders van leerlingen uit leerjaar 1, 2 en 3 waren uitgenodigd om een een kijkje te nemen bij de lessen van hun zoon of dochter. Een traditie die we nu al enkele jaren organiseren en waar ook dit jaar weer volop belangstelling voor was. Een kleine 230 ouders hadden zich van te voren opgegeven om weer eens terug naar de schoolbanken te gaan.

Zo maakten de ouders van de onderbouw bijvoorbeeld eens mee hoe een dagstart bij MY learning gaat, werd bij biologie het skelet uitgelegd, leerden vaders puntlassen van hun zoon, werden er met ouders animatiefilmpjes gemaakt, gevulde koeken gebakken, haren verzorgd, handen gemanicuurd, pizza's en nasi bereid met moeder of broertje. Kortom, op maandagavond gonsde het van de activiteit in heel de school. Na afloop gaven veel ouders aan dat ze "Kijkje in de Klas" weer bijzonder hadden gewaardeerd. Bedankt voor uw belangstelling en complimenten. Die traditie houden we dus nog even vol.

Kijk naar de foto's bij MY pictures of op Facebook.

11 okt 2018 Op bezoek op het Binnenhof

Dinsdag 9 oktober bracht 4 mavo een bezoek aan de Tweede Kamer en het binnenhof. In het kader van de lessen maatschappijleer kregen zij er een rondleiding door het kamergebouw en de Ridderzaal. Ook waren er interactieve opdrachten. Het vragenuurtje liepen ze echter jammergenoeg net mis omdat ze 10 minuten eerder wegmoesten. Tycho en Luuk hebben naar eigen zeggen Mark Rutte gespot.
Een leerzame dag!

28 sep 2018 MY Hollywoodparty met glitter & glamour

MY college bestaat 5 jaar. Even een moment om bij stil te staan. Nou ja......stilstaan werd het zeker niet. 's Morgens was er een optreden van cabarettrio Enge Buren. Dat was niet alleen erg muzikaal maar ook lachen toen ze de zaal in kwamen en het publiek, leraar en leerling, even voor gek werden gezet.

's Avonds was er een dansfeest zoals we dat op MY college gewend zijn. Deze keer alles in het thema: Hollywood. De ouderraad en leerlingenraad hadden weer super hun best gedaan om alles tot in de puntjes te verzorgen. Er was popcorn, hotdogs, snoep en drinken en natuurlijk keiharde beats. Ook kon je jezelf en je vrienden/vriendinnen op de rode loper laten fotograferen, omringd door een sexy acteur of actrice.

Bekijk de foto's op MY pictures.

25 sep 2018 Binnenkort Kijkje in de klas

Op maandagavond 15 oktober organiseert MY college een ‘Kijkje in de klas’ voor alle ouders / verzorgers van de klassen 1 t/m 3. Houd deze datum vast vrij in uw agenda.

Sinds enkele jaren organiseren wij dit “kijkje in de klas” met openbare lessen om ouders te laten ervaren hoe hun kinderen les krijgen op onze school. Voor leerjaar 1 en 2 mag u onder andere meekijken hoe een dagstart en een dagsluiting verloopt, maar ook een instructie of het gebruik van de werkruimten.Voor de leerlingen van het 3e leerjaar mag u een kijkje nemen bij één van de keuzevakken van uw zoon/ dochter. Binnenkort ontvangt u een mail waarmee u zich kunt opgeven voor een "kijkje in de klas".

20 sep 2018 MY college bestaat 5 jaar

MY college bestaat deze maand vijf jaar en dat wil de school vieren ook! Op donderdag 27 september is het eerste spetterende lustrumfeest van MY college. Er zijn deze dag geen lessen maar de leerlingen worden op school verwacht om met elkaar naar een theatervoorstelling te gaan en ’s avonds is er natuurlijk het schoolfeest MY hollywoodparty.

Alle leerlingen gaan op 27 september overdag naar een theatervoorstelling van “Enge Buren” die gegeven zal worden bij onze buren (niet dezelfdeJ) in het gebouw van De Levende Steen. Enge Buren is een cabarettrio dat parodieën maakt op en bewerkingen van bestaande liederen uit de (pop)muziek. Het belooft een leuke en herkenbare voorstelling te worden.

‘s Avonds is er ons schoolfeest: MY hollywoodparty van 19.30 – 23-30 uur. Omdat we 5 jaar bestaan, heeft de ouderraad en leerlingenraad weer alles uit de kast gehaald voor een onvergetelijke avond. Kaarten 5 euro, all-inclusive! Kaarten te koop in de pauze of bij de deur tot 20.30.


15 sep 2018 MY hollywood party

YES! It's MY party time again. Dit keer is het thema Hollywood. Dus, get your glitter and glamour on and ask for your limousine! Be the shining star of the night!
Het is ook ons eerste lustrumfeest (MY college bestaat 5 jaar). Dat betekent dat we nog een leuke verrassing in petto hebben voor alle leerlingen.
Deze week vertellen we er meer over! Spannend!

14 sep 2018 Slim jezelf zijn in leerjaar 3

Op donderdag 13 september was er een “Slim jezelf zijn dag”, speciaal georganiseerd voor alle leerlingen van leerjaar 3. Zij kregen een training van één dag om de leerlingen te helpen slimmer en met meer motivatie te leren.

Het was een intensieve dag waarin vijf onderwerpen behandeld werden die te maken hebben met leren, namelijk: hersenen, onthouden, concentreren, slim teksten leren en motivatie. Slim jezelf zijn op school betekent dat je apps, technieken, strategieën en wetenschappelijke kennis gebruikt om te leren op een manier die bij jou past, en dat je op zoek gaat naar wie je wilt zijn en hoe je daar kunt komen. De trainers van Remind (de organisatie die ook de Lenteschool bij ons geeft) zijn enthousiaste studenten die geloven dat leren leuker en makkelijker wordt wanneer je weet hoe en waarom je leert. De klassen werden verdeeld in verschillende teams die met elkaar een actieve, leuke en leerzame competitie aangingen.

“Wel lang maar zeker leerzaam”, aldus de reactie van de meeste deelnemers. In de bovenbouw maken de leerlingen een begin met hun examenprogramma. Met deze intensieve training aan het begin, en de herhaling in de dagstarts, bereiden we ze hierop optimaal voor.

06 sep 2018 Schoolstewards helpen mee

Dit schooljaar zijn de leerlingen van het derde leerjaar begonnen met het project "Schoolstewards". Met dit project willen we de leerlingen betrekken bij de verkoop en surveillance in de aula en het schoolplein. De schoolstewards zijn herkenbaar aan hun speciale "MY college steward uniform". Ze krijgen een beoordeling voor hun inzet die meetelt met het cijfer voor MY skills (D&P) . Doel is de leerlingen verantwoordelijkheid, betrokkenheid en sociale vaardigheid bij te brengen. Ook op andere scholen draaien soortgelijke projecten en de resultaten zijn positief. Wij wensen de schoolstewards van leerjaar 3 heel veel succes!

 

31 aug 2018 Introductie onderbouw zeer geslaagd!

De introductiedagen dit jaar waren een drukte van jewelste.

Niet alleen leerjaar 1 maar ook leerjaar 2 had een druk programma.

Maandag kwamen we even wennen, de eerstejaars leerden elkaar kennen en de tweedejaars konden even bijpraten. Om de school wat op te vrolijken en de groepen te laten samenwerken hebben alle klassen een kunstwerk gemaakt. Iedere groep kreeg een hele stapel met schilderijtjes die uiteindelijk samen een afbeelding van een superheld vormen. Bij sommige groepen ontstond een kleurige massa terwijl bij anderen de originele kleuren werden aangehouden, stuk voor stuk prachtig.

Dinsdag hebben we ons bezig gehouden met afspraken maken, over de school en over hoe we met elkaar omgaan. Hierbij heeft leerjaar 1 de film Bluebird bekeken en leerjaar 2 de film Bully. Beide films werden door sommige leerlingen als best heftig ervaren, maar de boodschap was duidelijk, pesten is nooit leuk!

Woensdag was het tijd voor nog een creatieve opdracht, namelijk een klassenkunstwerk waarbij elke leerling een stukje van zichzelf op het doek kwijt kon. Ook was er tijd voor het circus waarin de leerlingen allerlei verschillende circus onderdelen zelf konden uitvoeren. Er kon geoefend worden met eenwielers, acrobatiek, hoelahoepen en jongleren. Maar ook kon er op een bal gelopen worden en werd er over een touw gewandeld. De leerlingen hebben geprobeerd om bordjes op stokjes te laten draaien en kunstjes te doen met de diabolo. En sommige leerlingen hebben daarbij onbekende talenten ontdekt!

Tot donderdag was het programma van leerjaar 1 en 2 uiteenlopend, maar nu was het moment om samen te komen. Dit gebeurde bij de Olympiahal voor de eerste sportdag van het schooljaar.

Onder leiding van onze vakgroep lichamelijke opvoeding hebben de leerlingen een heel toernooi tegen elkaar gespeeld met uiteenlopende sporten. Denk hierbij aan voetbal, handbal, volleybal, trefbal, enzovoorts. De klassen streden uit alle macht tegen elkaar, er zijn mooie wedstrijden te zien geweest en er is bovenal ook sportief gespeeld.

Vrijdag zijn de introductiedagen alweer voorbij en gaan de lessen volgens rooster van start.

Kijk ook naar de foto's op de website bij MY pictures (rechtsbovenin)

 

27 aug 2018 Voorlichtingsavonden nieuwe schooljaar

Volgende week zijn er voorlichtingsavonden voor alle leerjaren:

maandag 3 september: lj4

dinsdag 4 september: lj1 en 2

woensdag 5 september: lj3

Vandaag worden de uitnodigingen verstuurd per mail. Deze staan ook op de website bij Contact> correspondentie met ouders of volg de link.

22 aug 2018 Mail op komst

Houd uw mailbox in de gaten. Vrijdag kunt u alle informatie verwachten over het nieuwe schooljaar.