2017-2018

14 feb 2018 Valentijn op MY college

Vandaag zinderde MY college van de liefde: Valentijnsdag. De afgelopen week konden leerlingen voor 1 euro een roos kopen voor een “stille” liefde. Mevr. Boelhouwer had het initiatief genomen voor deze leuke actie. Er werden totaal maar liefst 133 rozen verkocht! Aan deze rozen werd een hartvormig kaartje gedaan met een lieve wens, groet of alleen de naam. Het vierde uur werden de rozen rondgebracht in de klassen door de leden van de leerlingenraad. Sommige meiden maar ook jongens hadden een heel “boeket” van bewonderaars bij elkaar verzameld.

Dat was nog niet alles: ook de derdejaars die het keuzevak MY Sweet Valentine hadden gekozen waren afgelopen week met D&P druk in de weer geweest. Zij hadden voor alle leerlingen van MY college een klein doosje met 2 schitterende bonbons gemaakt (zie foto’s). Natuurlijk in het thema Valentine. Mentoren en coaches konden die aan het begin van de dag ophalen voor hun klas.

Het was een smakelijke en liefdevolle dag!    

12 feb 2018 Storing Spijkenisserbrug

Vanmorgen waren er (weer) problemen met de Spijkenisserbrug. Leerlingen die hierdoor te laat in de les waren, zijn op TG gezet (Te laat geoorloofd). Bij storing rijden er  pendelbussen. De leerling kan zijn/haar fiets meenemen in de bus.  

Graag maken wij u attent om de gratis SMS service van Rijkswaterstaat.

Sms-service over storingen Spijkenisserbrug

Naast de gebruikelijke nieuws- en twitterberichten over storingen van de Spijkenisserbrug is er nu ook een sms-service beschikbaar voor weggebruikers. Die sms-dienst is specifiek voor de Spijkenisserbrug. U meldt zich aan voor deze (gratis) service door een sms te sturen naar 3669 met de tekst sbrug aan. Wilt u geen berichten meer ontvangen? Sms dan sbrug stop naar 3669.

 

26 jan 2018 Yairen wint taart!

Yairen Westendorp van basisschool de Branding is de winnaar van een heerlijke MY college slagroomtaart. Yairen was een van de vele bezoekers van onze open dag vorige week vrijdag. Onder de bezoekers verloten we altijd een taart, natuurlijk gebakken door onze eigen leerlingen. Dit jaar was Yairen de gelukkige.

Toen de taart afgelopen vrijdag verser dan vers werd afgeleverd, was hij net aan het voetballen met zijn vrienden Robin(links) en Damian(rechts). Die konden gelijk een stuk krijgen want zo'n joekel van een taart moet je echt delen. Alle drie willen ze volgend jaar naar MY college. 
Jullie zijn van harte welkom. Eet smakelijk mannen!

20 jan 2018 Open dag MY college weer druk bezocht

Veel belangstelling voor MY learning

Op vrijdag 19 januari hebben we op MY college onze jaarlijkse open dag gehad. Gezellig,  lekker, druk en tijd te kort waren de woorden waarin de dag zich weer liet samenvatten. Er was natuurlijk veel belangstelling voor MY learning. Onze eigen leerlingen bleken de beste ambassadeurs: zij legden ouders en leerlingen van groep 8 precies uit hoe het systeem in elkaar zit. Ook de nieuwe afdelingen van D&P hadden geen gebrek aan belangstelling.  

Je kon een Mexicaanse wrap maken, een Drone zien vliegen, foto’s of een filmpje maken, je nagels laten lakken of je haar laten wassen, vechten met robots, chocolaatjes versieren, gitaarles krijgen, scienceproefjes, wiskunderaadsels, talenquizjes…….en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Ogen, oren, handen maar vooral heel veel tijd kwamen bezoekers te kort.

De eerste foto’s van de open dag staan nu op de website bij MY pictures(zie bovenaan de homepage). Later in de week zullen er nog meer volgen. Ook heeft Roel van Deursen, opa van een van onze leerlingen weer een leuk filmpje van de open dag gemaakt:

Dank aan alle leerlingen die hebben meegeholpen aan de open dag. We hadden een topteam dit jaar! Jullie zijn het beste visitekaartje van MY college. Super bedankt voor jullie hulp.

17 jan 2018 Herkansing bovenbouw snel aanvragen!

We zijn dit jaar begonnen met een toetsweek voor de bovenbouw. Docenten zouden uiterlijk vandaag (woensdag 17 januari) alle behaalde cijfers in Magister zetten. Leerlingen kunnen nu gaan bepalen voor welke vakken zij een herkansing willen maken. Daarvoor moet een herkansingsformulier worden ingevuld.  Die ontvangt iedereen vandaag per mail. Vergeet niet de paraaf van de vakdocent ter controle en lever het formulier in bij de mentor.

De aanvraag moet uiterlijk maandag 22 januari om 16.00 uur binnen zijn.

Lees het herkansingsformulier goed door en bespreek met uw zoon of dochter welke toets herkanst gaat worden. Kunt u niet printen, dan kan de leerling morgen het formulier bij de mentor of de leerjaarcoördinator ophalen.

15 jan 2018 Workshop visagie

Er komt een nieuwe  workshop visagie. Iedereen heeft vanmorgen hierover een mail ontvangen. Met deze workshop visagie of schoonheidsspecialiste leer je in 3 workshops de basistechnieken over hoe je je mooi opmaakt en krijg je tips op het gebied van make-up en huidverzorging. Ook krijg je les in nagelverzorging en styling. Zoals je gezien hebt, hebben we bij het lokaal van D&P een professionele schoonheidssalon. De workshop wordt gegeven door mevr. Maria. Zij heeft geleerd voor schoonheidsspecialiste en heeft ook een eigen salon. Zij geeft je allerlei tips en advies.

De workshops zijn op maandagen: 29 januari, 5 en 12 februari. Let erop dat je je alleen kunt opgeven als je maandag het 6e uur geen les meer hebt.

Nodig: wij zorgen voor materiaal maar neem ook gerust je eigen make-up en nagellak mee.

Inschrijven?: R.Vink@my-college.nl

10 jan 2018 Nieuwe indeling keuzevakken D&P nu bekend

Na de toetsweek begint het derde leerjaar Dienstverlening en Product aan een nieuwe ronde keuzevakken. In december moesten de leerlingen hiervoor de keuzes maken. We hebben goed gekeken naar jullie keuzes en de mogelijkheden in de organisatie. Op basis daarvan is deze indeling gemaakt. Kijk hier waar je staat ingedeeld. Veel succes en plezier met je nieuwe keuzevakken!

22 dec 2017 MY X-masparty weer spektaculair!

Donderdag 21 december was er het traditionele, spektaculaire slotfeest dat MY college zo langzamerhand legendarisch maakt: MY X-masparty 2017. Ook dit jaar een onvergetelijke gebeurtenis waar je bij moest zijn! Hier gaan de social media van op tilt de komende dagen!

Met een witte limousine werden de winnaars van de prijsvraag over de rode loper naar binnen gehaald: dat vergeet je de rest van je leven niet meer! Iedereen had weer super zijn best gedaan om er betoverend mooi uit te zien. Strakke pakken, vlinderdasjes, lange jurken, korte rokjes, zelfs iemand met kerstverlichting in het haar: werkelijk een fantastisch gezicht.

De aula lijkt ieder jaar mooier te worden: honderden kerstlichtjes verlichtten de ruimte tot een droomzaal. De muziek was geweldig en halverwege de avond was er nog een optreden van DJ Latu. Zij heeft 4 jaar geleden op MY college gezeten en timmert nu hard aan de weg een van de grote DJ’s van Nederland te worden. Iedereen pakte z’n mobieltje om met haar op de foto te gaan.

Voor de lekkere trek was er ook van alles: snoep, chocolade, ijs en natuurlijk heerlijke, versgebakken wafels. Iedereen ging los op de dansvloer: kijken en bekeken worden, knipogen, lachen, aftasten, aanraken, zoenen, huggen, tongen en……….samen in de arrenslee voor een onvergetelijke foto van dit superfeest!

Bekijk ze bij MY pictures.

Ouderraad en leerlingenraad: van harte bedankt dat jullie dit weer mogelijk hebben gemaakt.

19 dec 2017 Dit zijn de namen!

Dit zijn de winnaars van de prijsvraag van MY X-masparty. Zij worden, samen met een vriend of vriendin donderdag thuis opgehaald door een stretched limo om als een echte X-mas STAR naar het schoolfeest te worden gebracht.

Damian de Weerd

Priscilla Windster

Alicja Kudla

Nigel van Vliet

Van harte gefeliciteerd!

13 dec 2017 Workshop kerstkransen weer sfeervol succes!

Vanmiddag was de workshop kerstkransen maken. Het is zo langzamerhand traditie geworden op MY college. Samen met je vader, moeder, oma, zusje of vriend/in een kerstkrans maken. Dit jaar met een kleine 50 deelnemers! Het was weer oergezellig: de kerstmuziek was sfeervol, de chocolademelk smaakte naar meer, de kersttimpen van Consumptief waren verrrrrukkkkelijk en het eindresultaat van de kransen indrukwekkend!

Best nog een hele klus om zo'n krans helemaal te bedekken met kleine takjes groen. Om 5 uur moesten we er echt een eind aan maken want sommigen konden tot in de avond doorgaan. Er was veel materiaal om alles naar persoonlijke wensen verder te versieren. Thuis kon de krans worden afgemaakt. Diana, moeder van een van onze leerlingen, deed de workshop dit jaar voor de vierde keer! Namens MY college en alle workshopdeelnemers weer super bedankt dat jij de Action hebt afgestruind naar kerstkransen (50!! een auto vol!!) en versiering en alle deelnemers weer een onvergetelijke middag hebt bezorgd. Zoals je zelf al zei: "Volgend jaar weer!" Super!

Dit maakt MY college zo uniek! Kijk naar de foto's bij MY pictures bovenaan deze website.

11 dec 2017 Lesuitval door extreem winterweer

Vanwege weersvoorspellingen en na overleg met de overige scholen van de onderwijsgroep Galilei hebben we besloten om vandaag de eerste drie lessen door te laten gaan en daarna de lessen te laten vervallen.

Dat betekent dat er geen grote pauze zal zijn, zodat alle leerlingen om 12.10 uur naar huis kunnen.

We willen graag dat de leerlingen en collega’s veilig thuis kunnen komen.

06 dec 2017 Kluisjescontrole levert niets op

Vanmorgen was er een onaangekondigde kluisjescontrole door de politie Nissewaard. Met vier man sterk werden kluisjes gecontroleerd op met name vuurwerk, wapens of andere verboden artikelen.
Gelukkig werd er niets gevonden, op een paar zwaar beschimmelde boterhammen na.
Het einde van het jaar nadert: denk aan deze belangrijke schoolregel:
Het verhandelen, in bezit hebben of afsteken van vuurwerk op en direct nabij het schoolterrein is ten strengste verboden.
Bij overtreding volgt schorsing en zullen jouw persoonlijke gegevens worden doorgegeven aan de politie.

05 dec 2017 Start kaartverkoop MY X-masparty 11 december

Op 11 december start de kaartverkoop voor MY X-mas party, het grote eindejaarsfeest op MY college waar je als leerling echt bij MOET zijn! Dit schooljaar verandert de kaartverkoop. Leerlingen van MY college kunnen in de pauze 1 kaart kopen voor MY X-mas party. Er zijn totaal 400 kaarten te koop. Als er op 21 december nog kaarten over zijn, kunnen in de pauze kaarten voor introducées gekocht worden (1 introducée per leerling). Let op: er is GEEN kaartverkoop meer aan de deur!!!

Of je nu brugger bent of voor je eindexamen zit. Iedereen moet hier bij zijn! Hèt ultieme schoolfeest van Spijkenisse en verre omstreken. De ouderraad pakt het weer mega groots aan! Onze huis DJ zorgt er weer voor dat niemand stil kan blijven zitten. Daarnaast een strakke, trendy lichtshow met stroboscopen, talloze lichteffecten, rook-, bellenblaas- en sneeuwmachines.

MY X-mas party zal plaatsvinden in de aula van 19.30 uur tot 23.30 uur. Thema is: “dress to impress” oftewel: trek je mooiste kleren aan: sportkleding niet toegestaan. Alcohol ten strengste verboden. 

24 nov 2017 Kerstkrans maken

Ja……….ook dit jaar komt hij weer: de oergezellige workshop kerstkrans maken! Zo langzamerhand een traditie aan het worden op MY college. Hieronder vinden jullie de uitnodiging met meer informatie.

Je kunt je opgeven door een mail te sturen naar R.Vink@ my-college.nl. Vergeet niet in de mail duidelijk je voor en achternaam te vermelden en de stamgroep/klas. En natuurlijk met hoeveel personen je totaal komt.

Wees er snel bij, want we kunnen maximaal 40 deelnemers toelaten.

Werkgroep MY time

17 nov 2017 3 mavo in gemeenteraad

Op donderdagmiddag 16 november is de 3 mavo klas op bezoek geweest bij de gemeenteraad van de gemeente Nissewaard. Wij waren hiervoor uitgenodigd door de gemeente Nissewaard, zodat de leerlingen wat meer te weten konden komen over de gemeenteraad voor de verkiezingen, die in 2018 gehouden zullen worden.

De middag begon met een introductie van de gemeenteraad, waarbij de leerlingen uitleg kregen over hoe deze wordt samengesteld en wie de leden mogen kiezen. Vervolgens kwam burgemeester Salet, met ambtsketen om, persoonlijk langs om te vertellen wat haar rol is binnen de gemeente. Daarna werd de groep verdeeld in verschillende partijen om een raadsvergadering na te spelen.

Het inleven in de rol van raadslid kostte niet veel moeite, want in de korte pauze tijdens het programma werd al druk gelobbyd tussen de verschillende partijen. Na afloop van de simulatie konden de leerlingen hun vragen stellen aan dhr. Van der Weg en mevr. Slachter die beide in de gemeenteraad zitten. De leerlingen waren erg benieuwd naar hun motivatie om de politiek in te gaan en of er wel eens iemand boos wordt tijdens de raadsvergaderingen.Daarnaast werden er ook vragen gesteld over onderwerpen waar de leerlingen zelf ook mee te maken hebben. De raadsleden namen uitgebreid de tijd om alle vragen te beantwoorden die de leerlingen hadden.

Al met al was het een hele leuke en leerzame middag!

13 nov 2017 Vakantieschema 2018-2019 bekend

Vroegboekers opgelet:

Het vakantieschema 2018-2019 is vastgesteld en staat op de website. Kijk bij informatie > vakantieschema of gebruik de snelkoppeling onder Alles voor ouders.

10 nov 2017 Sterrenkoks koken kreeften

Vorige week gingen de leerlingen van het keuzevak MY X food fair (module Sterrenkok) al naar Oostvoorne voor een wildpluk in de duinen en aan zee. Deze week stonden de eerste sterrengerechten op het menu. Voor de leerlingen heel spannend want er moest ook kreeften worden gekookt. Kijk voor de filmpjes op ons YouTubekanaal (zie ook onderaan de homepage voor de link)
Na 2 dagen van voorbereidingen (mise en place) hebben de leerlingen afgelopen donderdag de 3 gerechten gemaakt en opgemaakt. Het resultaat was verbluffend en de meesten wilden hun gerechten laten zie...n en laten proeven aan docenten. Anderen namen het ook mee naar huis maar zo mooi als op het bord wordt het dan natuurlijk nooit. Kijk maar naar de kunstwerken op de borden.

De groep is pas 2 weken bezig maar laat zien dat er al kleine sterretjes (van koks) rond lopen op MY college.
De komende weken gaan we verder met het op hoog niveau koken en zullen er nog vele nieuwe bereidingstechnieken aangeleerd en verwerkt worden in bijzondere gerechten.

03 nov 2017 9 november maar 1 uur les!

Op donderdag 9 november is er in de wijk rondom MY college en het Praktijk college een stroomonderbreking in verband met onderhoudswerkzaamheden aan het elektriciteitsnet. Dit is aangekondigd door Stedin. Deze onderbreking kan duren van 10.00 – 14.00 uur. Het kan ook korter zijn, maar zo mogelijk ook iets langer. Na 09.25 vervallen alle lessen.

Het houdt in dat er volledige uitval is van computernetwerk, wifi, verlichting, cv-installatie èn apparatuur. Lesgeven zoals gewend is dan ook  niet meer mogelijk. De leerlingen krijgen op deze dag een aangepast rooster met alleen het eerste lesuur. Alle leerlingen van leerjaar 2 t/m 4 krijgen alleen een avo-vak op het eerste lesuur. Leerlingen nemen de boeken / iPad voor het vak mee. Er is geen dagstart voor leerjaar 3. Het rooster wordt voor zaterdag 4 november gepubliceerd via het dagrooster. Leerjaar 1 begint ook om 08.10 uur met de dagstart voor de hele stamgroep. Daarna volgen zij een aangepast lesprogramma in MY learning.  

Personeel zal wel de hele dag op school aanwezig zijn. Zij zullen de tijd gebruiken voor vergadering, cursus en overleg. Houd er rekening mee dat de school, per mail maar ook telefonisch, dan niet bereikbaar is.

26 okt 2017 Indeling keuzevakken D&P ronde 2

Volgende week begint de tweede ronde van de keuzevakken voor D&P. De juiste indeling vind je hier.

24 okt 2017 Spannend en druk weekje

Direct na de herfstvakantie is het een drukke en spannende week op MY college. Bezoekdagen voor groep 8 en toetsweek voor de bovenbouw. Bovendien wordt ook het verzorgingslokaal ingericht met allerlei kaptafels en luxe stoelen voor het keuzevak MY beauty. Zweten dus voor leerlingen en docenten.

De bovenbouw heeft een toetsweek van 4 dagen. De gymzalen worden gebruikt om meerdere toetsen tegelijk te kunnen afnemen en om de leerlingen beter voor te bereiden op het examen. Bovendien kunnen we zo meer de rust garanderen die nodig is om je goed te concentreren want we hebben tegelijk het bezoek van de basisscholen gepland. Dat betekent ruim 700 enthousiaste leerlingen door de school.

Het bezoek van de basisscholen is dit keer ook in 4 dagen gepland in plaats van de gebruikelijke 2 weken.  Zo is er veel minder lesuitval en kunnen straks de nieuwe keuzevakken van leerjaar 3 gewoon doorgaan. Dit jaar moest het programma toch worden aangepast want we willen de leerlingen van groep 8 ook vertellen over MY learning.  Dhr. Visser heeft een leuk filmpje gemaakt over MY learning waarin de leerlingen van leerjaar 1 zelf vertellen over logboek, werkruimte, coach, iPad en dagstart. Binnenkort zullen we het ook op ons YouTubekanaal zetten.

Naast de voorlichting over MY learning kunnen de groepen ook een stopmotionfilmpje maken of een leuke Halloweenopdracht van oranje chocolade. Ook de drone-demonstratie en de robots bij techniek vinden de leerlingen erg leuk.

We hopen dan ook op veel nieuwe aanmeldingen voor het komende schooljaar.

10 okt 2017 Grote betrokkenheid ouders bij MY college

Afgelopen maandag, 9 oktober was er het traditionele “Kijkje in de klas”. Het is een avond waarop ouders worden uitgenodigd eens “een kijkje in de klas bij hun kind te nemen”. Zo kunnen zij zien en vooral ervaren hoe het er op MY college aan toegaat.

Deze keer waren het de ouders van leerjaar 2 en 3 die bij de diverse lessen kwamen kijken. Velen gaven aan de uitnodiging gehoor: maar liefst 176 ouders hadden zich van te voren ingeschreven. Uit nieuwsgierigheid, betrokkenheid of vanuit een heimelijk en nostalgisch terugverlangen naar de schoolbanken.

In de middag waren de leerlingen uitgeroosterd: de lessen waren naar het begin van de avond verplaatst. Dit jaar geen broodjes en ook geen pauze tussendoor. Dat zorgde voor een vlotte doorstroming.

We zien een toenemende belangstelling voor deze activiteit en MY college zal dan ook in de toekomst vaker de deur open zetten voor ouders. Betrokkenheid bij het onderwijs van het kind, is een belangrijke voorwaarde voor succesvolle prestaties!

Kijk naar de foto's bij MY pictures bovenaan de homepage of volg ons op Facebook.

 

29 sep 2017 Stralende MY glowparty zeer geslaagd!

Gisteren was het eerste schoolfeest van dit jaar: MY glow party en dat feest stond gelijk als een huis. Vanaf het begin zat de sfeer er goed in. De DJ weet zolangzamerhand hoe hij MY college op de dansvloer krijgt. De meeste mensen hadden zich aan het thema gehouden en hadden iets een fluorescents aan of hadden hun gezicht of nagels opgemaakt in lekker felle kleuren. Een felle blacklightspot zorgde voor een "out-of-space" sfeer.

Natuurlijk was er ook weer van alles te eten en te drinken waarbij met name de suikerspinnen gretig aftrek vonden. We kunnen bijna niet wachten op het volgende feest: MY X-masparty.

Bekijk de foto's van MY glow bij MY pictures op deze site.

21 sep 2017 Kijk mee in de klas!

Op 9 oktober organiseert MY college voor de ouders van leerjaar 2 en 3 ‘Kijkje in de klas’. Voor leerjaar 1 komt er later een aparte avond. Ouders ontvangen vandaag een uitnodiging per mail.

Sinds enkele jaren organiseren wij deze avond met openbare lessen om ouders te laten ervaren hoe hun kinderen les krijgen op onze school. Wij vinden het heel belangrijk dat u als ouder  betrokken wordt  bij school. Een kind kan namelijk alleen goed presteren als ouders , school en het kind samenwerken.

Omdat wij de afgelopen jaren gemerkt hebben dat het voor veel ouders haasten was om op tijd aanwezig te zijn, hebben we besloten dit jaar om 18:00 met de lessen te starten.  De kinderen hebben een aangepast rooster deze dag en zijn ‘s middags vrij.

Tijdens de avondlessen zijn de kinderen verplicht aanwezig!

Om de avond goed te organiseren is het belangrijk dat u de mail beantwoordt zodat wij weten op hoeveel ouders wij kunnen rekenen.

18 sep 2017 MY glow in the dark party wordt stralend!

Ben je al een beetje gewend aan je lesrooster, de learning portal, D&P, een belloze school, je nieuwe mentor en nieuwe klasgenoten? Dan wordt het tijd om eens lekker flink uit je dak te gaan. Tijd voor MY party. Het eerste schoolfeest staat weer in het thema van "glow in the dark" en de ouderraad en leerlingenraad trekken weer alles uit de kast om er voor jou een onvergetelijke ervaring van te maken. Kaarten vooraf te krijgen voor slechts 5 euro maar dan is het ook all-inclusive. Ook op de avond zelf zijn er nog kaarten te krijgen maar wees er snel bij want vol is vol.

15 sep 2017 MY place en MY time weer open!

Met al die nieuwe lestijden en roosters was het even puzzelen maar……..we gaan vanaf 18 september weer open! MY college start weer met het naschoolse programma van MY place en MY time.                                  

Vanaf  nu  hoef je van ons na je lessen niet meer gelijk naar huis: sterker nog, we vinden het juist leuk als je blijft. MY place wordt jouw plek waar je na schooltijd nog lekker kan chillen met wat vrienden. Ook bieden we komende tijd allerlei workshops aan. We zetten de fitness ruimte weer open, je kan gitaar leren spelen, yoga lessen volgen en we helpen je met huiswerkproblemen: alles draait om jou! De activiteiten zijn gratis, voor sommige moet je je van te voren inschrijven(altijd bij R.Vink@my-college.nl), bij andere mag je in- en uitlopen. Afgelopen week heb je een mail ontvangen met meer informatie. Je vindt de mail ook bij contact> correspondentie met ouders

07 sep 2017 MY time en MY place binnenkort weer open

MY college kent al enkele jaren een aantrekkelijk naschoolsprogramma dat bekend staat onder MY time en MY place. Er is huiswerkbegeleiding, fitness, chill-out in MY place en een afwisselend workshopprogramma. Het is de bedoeling dat een deel van de keuzewerktijd ook in deze tijd gaat plaatsvinden.

We zijn druk bezig om een indeling te maken. Door de vele veranderingen op school, met name bij de diverse lesroosters, zijn ook hier enkele onverwachte knelpunten die wat langer de tijd vragen voor een goede oplossing. We vragen nog even jullie geduld en begrip. Zodra we weer open zijn, ontvang je een mail met tijden en programma.

01 sep 2017 Facebookpagina geblokkeerd

Door een vooralsnog onbekend probleem is voor ons niet mogelijk om berichten op de Facebookpagina te plaatsen. Wij werken er aan om dit zo snel mogelijk te verhelpen.

01 sep 2017 Regels telefoongebruik

We zijn nu twee weken bezig. Iedereen begint langzaam te wennen aan de nieuwe tijden, een belloze leswisseling en de aanscherping van het telefoongebruik. Dat laatste is iets wat extra verduidelijking behoeft.

Regel telefoongebruik op MY college:
In leerjaar 1 is het gebruik van je mobiel op school (ook in de pauzes) niet toegestaan.
In leerjaar 2, 3 zijn de mobiels uit en uit het zicht in de klas.
In leerjaar 4 mogen mobiels gebruikt worden voor muziek te luisteren als de docent hier uitdrukkelijk toestemming voor heeft gegeven. De telefoon is dan wel uit het zicht.

Toch betrapt? Je levert je telefoon in bij de vakdocent en die maakt een aantekening in Magister. Hij/zij geeft hem aan de leerjaarcoördinator. Daar kan je je telefoon om 16.45 uur ophalen, ongeacht hoe laat je die dag uit bent. Op vrijdag is dat 16.00 uur.

Weiger je je telefoon in te leveren bij je vakdocent: je wordt direct verwijderd uit de les en gaat je melden bij de leerjaarcoördinator. Daar lever je alsnog je telefoon in die je pas weer om 16.45 uur kan ophalen, ongeacht hoe laat je die dag uit bent. Als extra maatregel (je hebt immers niet naar de docent geluisterd) moet je je telefoon de volgende dag aan het begin van jouw lesdag inleveren bij je leerjaarcoördinator. Aan het eind van de dag, om 16.45 uur kun je je telefoon ophalen, ongeacht hoe laat je uit bent die dag.

Weiger je je telefoon in te leveren bij de leerjaarcoördinator: er volgt direct schorsing. Er wordt contact opgenomen met thuis. Hierna moet je minimaal 3 dagen je telefoon inleveren bij de leerjaarcoördinator aan het begin van je lesdag en kan je je telefoon aan het eind van je lesdag ophalen.

Bij 3 meldingen over je telefoon in Magister, wordt er contact opgenomen met thuis en kunnen ouders uitgenodigd worden voor een gesprek op school.

 

29 aug 2017 Personeelsoverzicht op site

Vanaf vandaag is het personeeloverzicht op de site geactualiseerd. Onder het tabblad "over MY college"  bij personeel, vindt u een overzicht van de medewerkers, hun afkorting en mailadres. Tevens kunt u daar de link vinden naar het fotoboek met de pasfoto's.

23 aug 2017 Grote internetstoring

Sinds vanmorgen 9.00 uur is er een grote internetstoring in de regio Spijkenisse. Er is een datakabel beschadigd in Rotterdam waardoor er geen telefoon- en internetverbinding mogelijk is. MY college is hierdoor niet bereikbaar. In verband hiermee zijn enkele lessen komen te vervallen. De verwachting is dat het probleem vandaag wordt opgelost en dat morgen alle lessen weer doorgang kunnen vinden volgens het rooster.

23 aug 2017 Stammenstrijd op sportdag

Vandaag had leerjaar 1 hun laatste onderdeel van de introductie: sportdag. Het werd een heuse stammenstrijd, of beter een sportieve wedstrijd tussen de stamgroepen van MY learning. De sportdag werd gehouden in de Olympiahal bij de Spijkenisse brug. Zo waren we niet aan de weergoden overgeleverd.

Het eerste deel bestond uit paaltrefbal, vakkenbal en kobabal. Na een pauze gingen de klassen verder om de strijd aan te gaan met trefbal, supertafeltennis en volleybal met een grote yogabal. Overall winnaar werd uiteindelijk stamgroep 1E. Zij wonnen met een miniem verschil van slechts 2 punten op nummer 2 een heerlijke taart voor de hele groep. Nog een blikje drinken en een traktatie voor iedereen en de introductie zat er echt op. Morgen beginnen met het verkennen van de Learning Portal en een start maken met MY learning.

Door deze sportieve afsluiting leer je in ieder geval elkaar goed kennen. Foto's van de dag staan bij MY pictures, bovenaan deze pagina. Ook op Facebook kun je de foto's terugzien en liken of delen.

23 aug 2017 Storing hersteld

De storing waarover wij eerder berichten is hersteld. MY college is weer bereikbaar.